Vragen-estafette: Henk Poelman

319

De vragen-estafette is een onderdeel van Gieterveen.com, waarbij een doosje met een aantal vragen doorgegeven wordt onder inwoners van Gieterveen. De persoon die de doos in ontvangst neemt, beantwoordt deze vragen en zoekt vervolgens iemand anders als nieuwe deelnemer aan deze vragen-estafette. Hier kun je alle deelnemers tot nu toe nog eens nalezen.1. Wat is je naam?
Henk Poelman

2. Wat is je leeftijd?
58 jaar

3. Hoe lang woon je in Gieterveen?
58 jaar. Ik ben geboren op Boerendijk 6 en woon nu alweer jaren op Boerendijk 19.

4. Heb je altijd in Gieterveen gewoond? Waarom? Waarom eventueel ooit verhuisd en waar naartoe? Waarom weer terug naar Gieterveen verhuisd?
Ik heb altijd in Gieterveen gewoond. Ik ben hier geboren en getogen. Er is nooit aanleiding geweest om te verhuizen. Gelukkig bevalt het mijn vrouw hier ook goed. We houden van ruimte en zijn zeer tevreden met ons plekje net buiten het dorp..

5. Welke opleiding volg je of heb je gevolgd?
MAVO en MDS en opleiding European Treeworker.

6. Wat doe je in het dagelijks leven of wat heb je vroeger gedaan voor werk? Hoe bevalt dat? Hoe lang doe je dat of deed je dat?
Ik ben boomverzorger bij Quercus Boomverzorging. Ondanks dat het redelijk zwaar lichamelijk werk is, bevalt het werk me goed. Je bent altijd in de vrije natuur. Dit soort werk doe ik al jaren. De werkzaamheden zijn zeer verschillend. Het gaat van het planten van een boompje tot het vellen van grote bomen.

7. Wat doe je in jouw vrije tijd? (hobby’s interesses en/of sport) Waarom juist deze hobby’s, interesse of sport?
Jarenlang ben ik lid geweest van de VV Gieterveen. Ik heb hierbij ongeveer 40 seizoenen onafgebroken gespeeld. Op een bepaald moment moest ik toch stoppen, omdat ik fysiek niet meer mee kon komen. Ik heb dit jarenlang met veel plezier gedaan. Een paar keer per jaar ga ik zeevissen. En verder ga ik jaarlijks een week zeevissen in Noorwegen.

8. Wat zijn je favoriete TV programma’s?
Voetbal Insite en andere sportprogramma’s. Formule 1 races hebben ook mijn interesse. Verder kijk ik graag naar de oude engelse humor series.

9. Heb je een (bestuurlijke) functie binnen één of meerdere van verenigingen?
Nee. Wel heb ik vroeger een aantal jaren in het bestuur van dorpsbelangen gezeten.

10. Denk je, dat je over 10 jaar nog in Gieterveen woont? Waarom wel/ waarom niet?
Als de gezondheid het toelaat, dan hoop ik dat we over 10 jaar nog steeds in het dorp wonen. We wonen net buiten het dorp en dat bevalt ons prima. Heerlijk vrij en zon rondom.

11. Hoe kijk je aan tegen de leefbaarheid in jouw dorp?
Jammer dat de winkel van Jan Smit is verdwenen. Laten we hopen dat de school hier nog jaren kan blijven bestaan. Wel wordt er veel georganiseerd. Mede dankzij de hulp van vele vrijwilligers. Naar mijn idee, worden nieuwkomers hier ook vrij snel opgenomen.

12. Wat zal je willen verbeteren of veranderen aan Gieterveen? Waarom?)
Moeilijke vraag. Ik zou niet te veel willen veranderen. Laat het maar mooi zo blijven, zoals het nu is. Dus zonder windmolens!!!

13. Wat wil je vragen aan de volgende deelnemer van de “Vragen Estafette?”(Schrijf deze vraag ook op een papiertje en doe deze in de doos?)
Vinden jullie, dat jullie goed zijn opgenomen in deze gemeenschap en wat is jullie mee- en tegengevallen.

14. Wat is je antwoord op de vraag van de vorige deelnemer?
(Vindt je dat het dorp zich meer naar de buiten wereld moet „verkopen” zich op de kaart moet zetten? om nieuwe bewoners (en bezoekers, toeristen) buiten de gemeente aan te trekken. En wat denk je dat de grootste aantrekkingskracht van het dorp is? of heb je liever dat het Dorp een kleine gemeenschap blijft waarbij iedereen elkaar kent (en is dat juist de grootse aantrekkingskracht van het dorp)?)

Het lijkt me niet nodig, dat Gieterveen zich meer moet “verkopen”, om nieuwe inwoners aan te trekken. Wel zou het fijn zijn dat het dorp niet verouderd en dat het voor de jeugd makkelijker gemaakt wordt om hier te blijven wonen (betaalbare starters woningen).