De vragen-estafette is een onderdeel van Gieterveen.com, waarbij een doosje met een aantal vragen doorgegeven wordt onder inwoners van Gieterveen. De persoon die de doos in ontvangst neemt, beantwoordt deze vragen en zoekt vervolgens iemand anders als nieuwe deelnemer aan deze vragen-estafette. Hier kun je alle deelnemers tot nu toe nog eens nalezen.


1. Wat is je naam?
Mariëlle Trox- Doornbos

2. Wat is je leeftijd?
41

3. Hoe lang woon je in Gieterveen?
13 jaar

4. Heb je altijd in Gieterveen gewoond? Waarom? Waarom eventueel ooit verhuisd en waar naartoe? Waarom weer terug naar Gieterveen verhuisd?
Nee, ik ben geboren in Paterswolde en opgegroeid op Curaçao. Op mijn 18 e ben ik alleen naar Nederland geëmigreerd om de opleiding voor verpleegkundige te volgen in Hilversum. Daar ben ik mijn man Michel tegengekomen. Na jaren in de zorg gewerkt te hebben, hebben Michel en ik een wereld reis gemaakt. Na onze reis wilden we terug naar de roots van onze (voor)ouders en zo zijn we via Funda.nl erachter gekomen dat Gieterveen wel een erg leuk dorp is om te gaan wonen.

5. Welke opleiding volg je of heb je gevolgd?
Opleiding tot verpleegkundige.
Verschillende werk gerelateerde cursussen/opleidingen binnen de Kinder en jeugdpsychiatrie en sociaal werk. Momenteel volg ik een HBO opleiding “Social Work”, daarna ben ik wel even uitgeleerd.

6. Wat doe je in het dagelijks leven of wat heb je vroeger gedaan voor werk? Hoe bevalt dat? Hoe lang doe je dat of deed je dat?
Van mijn 18e tot mijn 24e heb ik als(leerling) verpleegkundige gewerkt in de verstandelijk gehandicapten zorg. Toen we terug gingen naar het Noorden heb ik 13 jaar gewerkt in de kinder en jeugdpsychiatrie. Sinds 3 jaar werk ik als sociaal werker in 1 van de sociale wijk teams in de gemeente Borger Odoorn.
Mijn hart ligt in het werken met mensen die tussen wal en schip (dreigen te) vallen. De wilskracht en veerkracht die deze mensen vaak hebben daar heb ik een groot respect voor. Ik vind de complexiteit van verschillende problematiek wel toenemen wat mijn werk soms ook zwaar maakt, aan de andere kant vind ik het belangrijk dat ik een bijdrage kan leveren om een burger en of een gezin een stukje verder op weg te helpen.

7. Wat doe je in jouw vrije tijd? (hobby’s interesses en/of sport) Waarom juist deze hobby’s, interesse of sport?
In mijn vrije tijd werk ik graag in mijn (moes)tuin. Tuinieren helpt mij om mijn hoofd leeg te maken en nieuwe ideeën op te doen.
Verder besteed ik graag tijd met mijn gezin, familie en/ of vrienden en dan het liefst in combinatie met lekker en goed eten . Ook hou ik veel van reizen en kamperen in de natuur.

8. Wat zijn je favoriete TV programma’s?
Aan het einde van de wereld, van Floortje Dessing;Peking Express;
“Helemaal het einde”; De grote verbouwing; Masterchef en met de kinderen kijken we ook graag naar al die dans en zang programma’s.

9. Heb je een (bestuurlijke) functie binnen één of meerdere van verenigingen?
Nee momenteel niet. Wel gehad en na mijn studie komt er wel weer tijd om een grotere bijdrage te leveren binnen 1 van onze verenigingen.

10. Denk je, dat je over 10 jaar nog in Gieterveen woont? Waarom wel/ waarom niet?
Zolang wij hier gelukkig zijn wel. We ervaren Gieterveen als een toegankelijk dorp met veel vriendelijke mensen. Alle 3 de kinderen zijn hier tot nu toe grootgebracht en we zijn gehecht geraakt aan het dorp. Bovendien vinden we de rust in Gieterveen hier heerlijk en de natuur prachtig.

11. Hoe kijk je aan tegen de leefbaarheid in jouw dorp?
Zolang je mobiel bent vind ik het dorp heel goed leefbaar.
Vooral als je je indenkt hoe mensen in kale flats en/of betonwijken wonen of ergens in de rimboe waar je een dag moet lopen om water uit een put te halen. Dan leven wij toch in een paradijs!.

12. Wat zal je willen verbeteren of veranderen aan Gieterveen? Waarom?)
Ik zou het leuk vinden als bewoners hun eigen producten verkopen aan de weg ( jammetjes, eitjes, honing, kruiden, wol) …lekker gezellig.
En…en ik zou het echt heel erg waarderen als mensen zich meer aan de snelheid houden wanneer er door het dorp heen gereden wordt. Ik heb de nodige dierbare mensen verloren binnen het verkeer en zou het verschrikkelijk vinden als 1 van mijn of anders mans kinderen aangereden wordt.

13. Wat wil je vragen aan de volgende deelnemer van de “Vragen Estafette?”
Welke 3 dingen wil je heel graag doen/meemaken en waarom?

14. Wat is je antwoord op de vraag van de vorige deelnemer?
(Zijn er nog dingen die je zou willen veranderen aan het nieuwe natuurgebied bij de Hunze?)

Ik zou het leuk vinden als er wat bankjes hier en daar staan bij een plekje met mooi uitzicht.
Ik zou het ook fijn vinden als er een gedeelte is waar ik met de hond aangelijnd mag wandelen.

 

Reageer via Facebook:

Klik op één van de onderstaande knoppen om dit bericht te delen:

Geef een reactie