Ierland op z’n best

april, 2020

19apr14:0016:00CancelledIn de spotlight!Ierland op z’n bestPakkende tunes en de bekoorlijke liedjes14:00 - 16:00 't Kleine Kerkje Organizator: 't Kleine kerkje

Meer lezen

Activiteit details

Margot Merah is met haar folkduo The Lasses al vaak te gast geweest in het Kleine Kerkje. Op 19 april komt ze weer, dan met de Amerikaanse muzikanten Adam Agee en Jon Sousa. Samen vertolken ze het muzikale erfgoed van Ierland als geen ander. De viool, banjo, bodhrán en gitaar kleuren feilloos bij de stemmen die vol gevoel verhalen vertellen. Nostalgische maar ook aanstekelijke liedjes met een onmiskenbare oorsprong in ‘het Eiland van Smaragd’.

De muzikanten Adam Agee en Jon Sousa reizen door de traditionele Ierse muziek op viool, banjo en gitaar. Betoverd door de folkmuziek verruilde het duo al vroeg de staat Colorado voor het westen van Ierland. Ze vonden er hun muzikale roots en ontwikkelden zich tot virtuozen in folk. In het Ierse Clare dompelen ze zich nog regelmatig onder in de traditie van de spontane muzikale sessies. Hun vertolking van de Ierse muziek komt recht uit het hart en laat geen ziel onberoerd.

In april 2020 komen Adam Agee en Jon Sousa naar Europa voor een aantal speciale optredens met de Nederlandse folkzangeres Margot Merah. Margot tourt al jaren met folkduo The Lasses (samen met Sophie Janna) de wereld over.
The Lasses zijn graag geziene gasten in theaters en kerkjes maar ook in pubs en op festivals. Publiek en pers zijn onverdeeld enthousiast over de uitgebrachte CD’s en optredens. Margot weet de luisteraar met haar warme stem volledig mee te nemen in de emotie van het lied. Triest, liefdevol of vrolijk, de emoties zijn voelbaar als Margot zingt.

Jon, Adam en Margot ontmoetten elkaar in februari 2019 in Canada tijdens de Folk Alliance, een wereldwijde conferentie van drieduizend folkmuzikanten, festivalorganisatoren en DJ’s. De gezamenlijke liefde voor Ierse muziek zorgde meteen voor een band en al snel werd het idee voor deze tour geboren. Liedjes worden door Jon en Adam van fenomenale solo’s voorzien en Margot geeft voetstampende tunes een extra dimensie op de beroemde Ierse trommel: de Bodhrán.

Klik hier voor een impressie van Adam Agee en Jon Sousa
Klik hier voor een impressie van Margot Merah

Meer informatie via
http://adamageejonsousa.com
www.margotmerah.nl

Entree €10.  Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.

Tijd

(Zondag) 14:00 - 16:00

Locatie

't Kleine Kerkje

Broek 2, Gieterveen

Organizator

't Kleine kerkje

X