Kirsty McGee, Linde Nijland / Bert Ridderbos

december, 2019

14dec20:0023:00FeaturedKirsty McGee, Linde Nijland / Bert Ridderbos20:00 - 23:00 't Kleine Kerkje

Event Details

Op deze zaterdagavond vindt er een heel bijzonder dubbelconcert plaats in het Kleine Kerkje in Gieterveen. De Britse singer songwriter Kirsty McGee en de bekende noordelijke folkmuzikanten Linde Nijland en Bert Ridderbos bundelen dan hun krachten in een sfeervolle avond met een winters tintje.

De gerenommeerde zangeres Kirsty McGee maakte vele albums. Haar krachtige, maar ook gevoelige stem is heel geschikt voor haar repertoire dat zich op het grensvlak van de Americana, jazz en folk bevindt. Haar nummers werden onder meer gebruikt in een film van de bekende producer Danny Boyle en in Nederland werd een lied van haar gecoverd door Leoni Jansen.

Linde Nijland en Bert Ridderbos treden sinds 2003 intensief samen op en speelden al eerder in Gieterveen. Linde heeft een kristalheldere stem waarmee ze het publiek raakt. Ze zong eerder in het folkduo Ygdrassil en kreeg internationaal bekendheid met haar programma rond de Engelse zangeres Sandy Denny. Bert speelde vroeger in Törf en maakte met Linde o.a. een avontuurlijke reis over land naar Bhutan.

Al in 2006 trad Kirsty met Bert en Linde op tijdens een Engelse tour en sindsdien werkten ze vaker samen. Naast hun eigen nummers zullen de artiesten ook samen spelen, waarbij de stemmen van beide zangeressen prachtig kleuren en Bert het geheel kundig aanvult op diverse instrumenten, zoals gitaren, cittern en accordeon. Het belooft een prachtige avond te worden!

lindenijland.nl
kirstymcgee.com

Entree €10. Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 / 0592-855601 of aan de zaal.

Time

(Saturday) 20:00 - 23:00

Location

't Kleine Kerkje

Broek 2, Gieterveen

X