Lezing over de “wedergeboorte”van het Hunzedal

februari, 2020

02feb14:0016:00In de spotlight!Lezing over de “wedergeboorte”van het Hunzedal14:00 - 16:00 't Kleine Kerkje Organizator: 't Kleine kerkje

Meer lezen

Activiteit details

In deze lezing over de Hunze staat het succesverhaal centraal hoe een landbouwgebied in korte tijd is omgetoverd tot spannende moerassen vol met moerasplanten en moerasvogels. Iedereen is verrast door de snelheid waarmee planten en dieren deze nieuwe sompige wereld hebben ontdekt. Deze nieuwe natuur, van meer dan 2500 ha, wordt beheerd door de Stichting Het Drents Landschap. Zij verwelkomt iedereen die per kano, fiets of struinend dit verrassend gebied buiten het broedseizoen wil verkennen.
Voor de pauze staat het ontstaan, vergaan en herstel van de Hunze centraal.
Na de pauze wordt gekeken hoe een aantal planten- en diergroepen een plek hebben veroverd in deze nieuwe wereld, zoals amfibieën, moerasvogels en de wintergasten onder de vogels.

Geert de Vries is in Drenthe een bekende natuurfotograaf.
Hij is mede auteur en mede fotograaf van het onlangs door Het Drentse Landschap uitgegeven boek over de Hunze. Zijn grootste kwaliteit is dat hij ingewikkelde natuurverschijnselen op een boeiende en heldere manier kan presenteren. Voor zowel een kenner als een leek beloofd dit boeiende presentatie te worden, met zelf gemaakte foto’s die van van professionele kwaliteit zijn.

Vol! Reserveren is helaas niet meer mogelijk.

Tijd

(Zondag) 14:00 - 16:00

Locatie

't Kleine Kerkje

Broek 2, Gieterveen

Organizator

't Kleine kerkje

X