Noordlaren en Haaksbergen maak je borst maar nat! Want na vandaag hebben jullie er een nieuwe collega concurent bij. Gieterveen wil zich mengen in de strijd om de eerste marathon op natuurijs. Nu koning winter eindelijk ons land is binnen gekomen, gaan de harten van alle schaatsliefhebbers weer sneller slaan. Baantjes trekken in het nabijgelegen Kardinge of de Bonte Wever is leuk, maar er blijft toch niets mooier dan natuurijs.

Zo dacht de plaatselijke ijsvereniging Gieterveen er ook over. In het uiterst geheim zijn er jaren lang voorbereidingen getroffen. Maar dit jaar moet het er dan echt van komen! “We hebben er alle vertrouwen in”, meld de woordvoerder die liever niet met naam wordt vermeld. “Ik denk dat Noordlaren en Haaksbergen een geduchte concurent aan ons hebben”.

Mocht het ondanks alle voorbereidingen en inzet toch niet lukken dan focust Gieterveen zich niet langer op de marathon maar net als andere jaren op de korte-baan wedstrijden voor junioren en senioren uit het dorp. Eerste datum hiervoor staat inmiddels gepland op Zo. 2 februari. Denk er wel om, dit is enkel als ijs en weder diende.

Meer info volgt.

Geef een reactie