Gieterveen wint seizoensouverture van Buinerveen

297

BUINERVEEN – Na een ochtend vol regen was het nog even afwachten of de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in droogte gespeeld zal kunnen worden. Dit was gelukkig wel het geval en onder het genot van een waterig zonnetje wist het Gieterveen 1 overtuigend te winnen van Buinerveen. Met een 0-2 overwinning werden 3 punten mee terug genomen naar Gieterveen.

Gieterveen begon anders aan de wedstrijd dan de eerste wedstrijden van het seizoen.  Na de toss namen de heren, midden op het veld, tijd voor een innige groeps knuffel. Met name centrale middenvelder van der Veen kon zijn emoties amper de baas en leek haast overdonderd. Resultaat had dit direct. Gieterveen begon sterk aan de wedstrijd. Vanaf minuut 1 stond de verdediging goed en wist iedereen in het veld wat zijn of haar taak was.

Na een aantal kleine kansjes moesten de meegereisde supporters tot en met de dertigste minuut wachten voor het eerste doelpunt. Niek Drent plaatste een vrije bal knap in de voeten van de inlopende Stefan van der Veen en bood hem een niet te missen kans. Dit deed van der Veen, vorig seizoen nog veelal in de spits spelend, dan ook niet.

Het was 10 minuten later even schrikken toen Jorg Post hevig bloedend uit een duel tevoorschijn kwam. De tegenstander viel op hem en bezorgde hem zo een bloedneus. Gelukkig stond de gok er nog recht voor, maar verder spelen was geen optie. Trainer Sihasale besloot Jeroen “Buurman” Thijs het veld in te sturen.

Op slag van rust zag Niek Drent Wilte Nijhuis een loopactie maken. Voor Drent geen probleem om dan de bal even tussen 2 verdedigers door te spelen en zo Nijhuis vrij voor de doelman te zetten. Nijhuis raakte geen seconde in paniek en wist de doelman in de verre hoek te verslaan.

Zo kon Gieterveen met een confortabele 2-0 overwinning de rust in, waar een warme kop thee stond te wachten.

Sihasale gaf in de rust een aantal kleine aanwijzigen voor de tweede helft.

Gedurende de tweede helft kwam Gieterveen geen enkel moment meer in de problemen. De spitsen van Buinerveen lagen aan de ketting van de Gietervener verdedigers. Doelman van Dijken wist veel hoge ballen simpel uit de lucht te plukken.

Hoewel Gieterveen de voorsprong in de tweede helft niet meer uit wist te breiden was het nog wel een aantal keer dicht bij. De beste kans van de tweede helft was een schot van Bert Kupers van de rand van de 16. De jarige Kupers miste het doel net, het schot had een beter lot verdient.

Buinerveen  –  Gieterveen      0-2 (0-2)

0-1       ’30       Stefan van der Veen (Niek Drent)
0-2       ’45       Wilte Nijhuis (Niek Drent)

V.V. Gieterveen;

Andre van Dijken; Hans Mulder, Jordi Bakker, Maarten Mulder (’46 Rideon de Vries), Ben Bitter; Bert Kupers, Stefan van der Veen, Niek Drent (’82 Laurens Trip); Jerremy Weerts, Wilte Nijhuis, Jorg Post (’40 Jeroen Thijs)

Aankomende zondag komt koploper EEC uit Ees op bezoek in Gieterveen. De ploeg van trainer Chiel Boeser wist de eerste competitiewedstrijd met maar liefst 6-0 te winnen van Tynaarlo. De aanvang van deze wedstrijd is om 14:00 uur.