Gieterveners zijn de wegwerkzaamheden in en rondom Gieterveen inmiddels wel beu! Nog geen jaar geleden was de Bonnerdijk tijdelijk niet toegankelijk voor verkeer. Hierdoor was je voor een ritje naar de hoofdstad van onze gemeente genoodzaakt een paar kilometers om te rijden.  Onlangs was de Veenakkers gestremd. Tot overmaat van ramp was de alternatieve route (voor bestemmingsverkeer) over de Hereweg-Noord slecht begaanbaar. Zelfs zo slecht dat tot tweemaal toe een inwoner van Gieterveen de velgen van zijn/haar automobiel aan gruzelementen heeft gereden door opstaande klinkers. De Veenakkers was nog geen blauwe maandag weer bereikbaar voor verkeer of er werd gestart met het vervangen van de gas-, water-, en elektraleidingen, waardoor het trottoir werd open gebroken. Veel inwoners waren verontwaardigt over het feit dat dit niet gelijktijdig is uitgevoerd met de rest van de werkzaamheden (wellicht kan iemand hier toelichting op geven).

De verdubbeling van de rijksweg N33 is al enige tijd onderweg maar sinds deze week treft de verkeershinder de inwoner van Gieterveen ook. Van 21 oktober t/m eind januari 2014 moet de onderdoorgang van De Hilte worden verbreed. Daarom is het nodig om de onderdoorgang af te sluiten voor alle verkeer. Het verkeer kan gedurende deze periode gebruik maken van de omleidingsroute via Bareveld.

Dit alleen zijn de werkzaamheden van de afgelopen en komende tijd in en rondom Gieterveen. Nog maar niet te spreken over de verkeershinder elders bij ons in de Gemeente en/of Provincie. Toch mogen we als Gieterveners niet teveel klagen. We hoeven niet zoals in de Randstad tijdens de ochtend- en avondspits uren in de file te staan. Daar komt bij dat de Veenakkers na de renovatie mooi aansluit bij de Broek. Rondom de Bonnerdijk krijgen we een prachtig natuurgebied en wanneer de verdubbeling van de N33 gereed is, zijn we alleen nog maar sneller op onze bestemming. Eigenlijk komen alle werkzaamheden ten goede van ons Gieterveners. Toch is het soms wel lekker om er even heerlijk over te klagen !

Geef een reactie