Velen van ons zullen al gehoord hebben van het bestaan van het zangkoor “Notes & Quotes” uit Gieterveen. Een aantal dorpsgenoten neemt dan ook al deel aan dit koor, echter velen weten nog maar weinig van dit koor. Hieronder beantwoord Elles Niepoth een aantal vragen over dit  nieuwe zangkoor uit Gieterveen.

 

Wat houdt dit koor precies in?

Dirigent Piet Roelofsen heeft dit koor met de naam “Notes & Quotes” op 25 september opgericht. Het koor bestaat nu een half jaar en draait heel goed. Piet heeft in Haarlem jarenlang diverse koren geleid. Van klassiek tot pop. Een dirigent dus met veel ervaring. Zijn opleiding heeft hij genoten aan het Conservatorium te Rotterdam. Piet geeft ook gitaarles en Notes & Quotes begeleidt hij zelf op keyboard /piano en gitaar. Notes & Quotes zingt hoofdzakelijk popmuziek, met soms een uitstapje naar een ander genre. Liedjes vanaf de jaren 70 tot nu. Een klassieker als “Dust in the Wind”,  maar ook een moderne “Some Nights” van Fun.

 

Voor wie is het eigenlijk bedoeld?

We hebben even een tijdje een vrouwenstop moeten invoeren, omdat we plek wilden houden voor mannelijke zangers. We doen ook een dringend beroep op mannen om lekker bij ons te komen zingen. Er kunnen ook nog enige vrouwen geplaatst worden. Van blad lezen is geen moeten, maar wel handig. Met een goed gehoor kom je ook een heel eind en de meeste mensen gebruiken hun gehoor en lezen de muziek als een combi. Bovendien gebruiken we een computerprogramma waarop Piet de wat moeilijker liedjes per stemsoort inzingt. Het koor telt nu 27 leden, waarvan 8 uit Gieterveen. Kwaliteit staat voorop maar het is ook heel gezellig en we lachen veel.

 

Wanneer oefenen jullie?

We oefenen op de dinsdagavond in de gezellige deel van de woonboerderij aan het Schipperspad 1 te Gieterveen. Aanmelden kan via tel. 0237851226

 

Geven jullie ook optredens, bijvoorbeeld in Gieterveen?

Het is de bedoeling dat we in de komende maanden een optreden gaan verzorgen in Gieterveen. Waarschijnlijk samen met het geweldige kwintet “Full House” (voorheen Akkoortje).
Dirigent Piet is de tenor in dit kwintet. De voorbereidingen voor een gezamenlijk concert zijn net gestart. We laten binnenkort van ons horen!

Geef een reactie