Beste sportvrienden,

Opnieuw was het een voetbalweekend met de nodige hoogte- en dieptepunten. Dit weekend begonnen we vrijdag al met een druk programma voor het vrouwen 7-tal. Bij de vrouwen veel jonge aanwas, maar Yria, Lisanne, Nikki (met gekneusde teen), Sabine, en Indy lieten zien dat ze hun mannetje wel staan tegenover de volwassen dames. Van de vier tegenstanders was er 1 niet aanwezig, dus bleef het bij drie wedstrijden, waarvan er twee overtuigend werden gewonnen met 4-0.

Zaterdag begon met een kraker voor de D pupillen tegen koploper Borgercompagnie. Nadat de 3-1 vlak na rust gevallen was leek het een kansloze missie te worden, maar de jongens bleven erin geloven en knokten zich terug in de wedstrijd. Grote man was Arjan de Vries, die drie keer doel trof, maar vooral de teamprestatie zorgde ervoor dat in de laatste minuut de winnende 3-4 gescoord werd.

Tot zover ging alles voorspoedig. Hiernaast waren er nog overwinningen voor de E3, F3, en C2, en verliespartijen voor de A1, C1 en F7. De pijnlijkste nederlaag op zaterdag was voor de MC meiden die bij een overwinning een kleine kans hadden kampioen te worden, maar helaas met 4-3 hun meerdere moesten erkennen in Titan MC1. Omdat ik niet overal bij kan zijn, heb ik deze wedstrijd gemist, maar ik kan me voorstellen dat de teleurstelling groot was bij de meiden. Toch hoeft er nog niets aan de hand te zijn, want ze hebben alles nog in eigen hand om het kampioenschap alsnog binnen te halen.

Zondag kon er wederom uitgeslapen worden door de mannen van het tweede, en na een laat ontbijt (of vroege lunch) stond er een wedstrijd in Emmen op het programma. Dat het eerste elftal de laatste weken nogal zoekende is naar de juiste vorm bleek ook zondagmiddag. De kansen werden moeizaam gecreëerd, en bij de kansen die er waren was het geluk niet bij de Gieterveners. In de eerste helft bleef het bij een vrij bal van Jerremy op de kruising en een kopkans voor Jordy die naast het doel belandde en een tegentreffer: 0-1. In de tweede helft werd het een en ander omgegooid, waardoor het voorin gevaarlijker werd, maar ook achterin kwetsbaarder. Jesse was dichtbij een doelpunt, maar werd gestuit door de doelman van EHS. Na een eerdere twijfelachtige buitenspelsituatie, besloot de scheidsrechter bij een vrij duidelijk gevalletje buitenspel maar door te laten spelen, waarna de 0-2 de beslissing leek te zijn. Nog even was er hoop nadat Niek vlak voor tijd een mooie voorzet rechtstreeks in het doel zag belanden, maar het bleef helaas bij de aansluitingstreffer. Later bleek dat Gieterveen 1 door deze nederlaag naar de 5de plek zakte in de competitie.

Afsluiting

Door de nacompetitie is het even puzzelen geweest om een passende datum te vinden, maar de afsluiting staat gepland op vrijdag 3 juni. Er bestaat een kans dat Gieterveen 1 daarna nog wel aan de bak moet in de nacompetitie, maar dat moeten we dan maar als een soort afterparty beschouwen. Meer details volgen later, maar zet de derde juni alvast in de agenda.

Uitslagen:

Vrijdag 22 april:

[table “” not found /]

Zaterdag 23 april:

[table “” not found /]

Zondag 24 april:

[table “” not found /]

Programma:

Donderdag begint Gieterveen 2 met een uitwedstrijd tegen SPW (start verlaat om 19:30 uur). Verder zondag een nieuwe topper voor Gieterveen 1 tegen Weiteveense Boys, dit keer in Gieterveen, en Gieterveen 2 gaat na twee afgelastingen een derde poging wagen om een wedstrijd tegen een ploeg uit Bareveld te spelen.

Donderdag 28 april:

[table “” not found /]

Zaterdag 30 april:

[table “” not found /]

Zondag 1 mei:

[table “” not found /]

Allemaal alvast een prettig voetbalweekend gewenst!

Sjors Doeve

Geef een reactie