De vragen-estafette is een onderdeel van Gieterveen.com, waarbij een doosje met een aantal vragen doorgegeven wordt onder inwoners van Gieterveen. De persoon die de doos in ontvangst neemt, beantwoordt deze vragen en zoekt vervolgens iemand anders als nieuwe deelnemer aan deze vragen-estafette. Hier kun je alle deelnemers tot nu toe nog eens nalezen.


1. Wat is je naam?
Dirk Jan Keijzer

2. Wat is je leeftijd?
50- , 46 dus

3. Hoe lang woon je in Gieterveen?
Ik woon nu vanaf 1998 in Gieterveen. Daarvoor woonde ik er van 1972 t/m 1990. Ging toen in Groningen naar school en ging daar ook wonen. Na ons eerste huis in Gieten te hebben gekocht en 4 jaar te hebben gewoond gingen we weer terug naar Gieterveen

4. Heb je altijd in Gieterveen gewoond? Waarom? Waarom eventueel ooit verhuisd en waar naartoe? Waarom weer terug naar Gieterveen verhuisd?
Samen met mijn ouders woonden we vanaf 1972 t/m 1990 aan de Boerendijk in Gieterveen. Ik ging in 1990 in Groningen naar school en ging daar ook wonen. Na ons eerste huis in Gieten te hebben gekocht en daar 4 jaar te hebben gewoond gingen we weer terug naar Gieterveen. Back 2 the roots!

5. Welke opleiding volg je of heb je gevolgd?
Na de lagere school in Gieterveen ging ik naar de Mavo in Veendam, ik vond het daar zo leuk dat ik er 5 jaar met plezier naar toe ben gegaan. De grote stad leek mij wel wat dus mijn eerste studie op de commerciele school was een feit. Na 4 jaren van plezier de stap gemaakt naar het HBO. Het bleek dat ik werken leuker vond dus eerder gestopt.

6. Wat doe je in het dagelijks leven of wat heb je vroeger gedaan voor werk? Hoe bevalt dat? Hoe lang doe je dat of deed je dat?
Ik werk nu als Accountmanager bij een lastechnische groothandelt666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666555lkhtdecbhgtfdeescvbjk,m,l;l,mhbnmlkjbjbbjb, sorry de poes zit op het toetsenbord…..
Werk nu 20 jaar in de buitendienst. Het pragmatisch oplossen van lastechnische drempels van klanten is iedere dag weer een uitdaging en houd het werk levendig.

7. Wat doe je in jouw vrije tijd? (hobby’s interesses en/of sport) Waarom juist deze hobby’s, interesse of sport?
Ik ben door mijn vader opgegroeid met motor rijden en dat doe ik nog steeds. De vrijheid van verplaatsen en rijden in en op ieder terrein boeit mij enorm. Drenthe is prachtig!!

8. Wat zijn je favoriete TV programma’s?
Dan zeg ik toch wel alle programma’s die sport gerelateerd zijn. Vooral het talent dat uit nederland afkomstig is mooi om te volgen.

9. Heb je een (bestuurlijke) functie binnen één of meerdere van verenigingen?
Ja ik zit namens Gieterveen in het bestuur van Oostermoer.

10. Denk je, dat je over 10 jaar nog in Gieterveen woont? Waarom wel/ waarom niet?
Ik kan nog geen redenen bedenken waarom niet.

11. Hoe kijk je aan tegen de leefbaarheid in jouw dorp?
Prima dorp. Helaas zijn de winkels niet echt in aantal toegenomen, maar dat is begrijpelijk als je het koopgedrag van de mensen de laatste jaren bekijkt.

12. Wat zal je willen verbeteren of veranderen aan Gieterveen? Waarom?)
Ik heb eigenlijk niets toe te voegen. Er is voor elk wat wils en zeker de de activiteiten zijn ruim voldoende.

13. Wat wil je vragen aan de volgende deelnemer van de “Vragen Estafette?”
Mis jij de sportweek ook in Gieterveen?

14. Wat is je antwoord op de vraag van de vorige deelnemer?)
De vraag was of er verkeersmaatregelingen moeten komen aan de Broek en Veenakkers. Dit als doel om de snelheid te beperken. Met als hulpmiddelen: bloembakken en of drempels.
Ik zie daar niet echt een oplossing in, het optrekken en afremmen brengt weer nieuwe ergernissen met zich mee. De verantwoording ligt echt bij die enkele wegmisbruikers van deze wegen. Voor de kinderen die naar school gaan of gewoon op straat spelen is er zeker gevaar en een enkele dwaas die daar op zijn manier geen rekening mee kan houden loopt vroeg of laat toch tegen de lamp. Persoonlijk aanspreken op het rijgedrag is denk ik het beste.

Reageer via Facebook:

Klik op één van de onderstaande knoppen om dit bericht te delen: