Activiteiten Vereniging Gieterveen

logo AVGDe Activiteiten Vereniging Gieterveen (AVG) organiseert diverse activiteiten voor jong in oud in Gieterveen. Deze activiteiten zeer divers en variëren van sportief tot kroegfeesten en alles wat daar tussen in zit.

Ontstaansgeschiedenis
Door het teruglopen van de belangstelling voor de carnavalsvereniging (De Meulnklappers uut Meulnklapperveen) begin jaren 80 van de vorig eeuw, besloot het toenmalige bestuur van de carnavalsvereniging de Meulnklappers op te heffen. Er werd besloten om de vereniging om te dopen in de Activiteiten vereniging Gieterveen, met alle lusten en lasten van de vereniging de carnavalsvereniging. Het voorlopige oprichtingsbestuur van de AVG bestond uit Jan Gerrit Rus, Jannes Hollemans, Henk Oosting en Rudy Koopman met als adviseurs Geert Korf en Joop Sanders. Hier kwamen Pia Koehoorn en Aniet Drent bij. Bij de start op 1 januari 1985 had de vereniging 154 gezinnen en 32 alleenstaanden van 16 jaar en ouder als leden.

Activiteiten
De AVG organiseert het hele jaar door diverse activiteiten. Bekende activiteiten van de AVG zijn de Pubquiz, Miniplaybackshow, Paaseieren zoeken voor kinderen, Hemelvaartsmarkt, Zeevissen, Jaarmarkt, Zomerfeest, Sport en Spel, het maandelijkse klootschieten, Cabaret en muziekavond en de intocht van Sinterklaas. Daarnaast neemt de AVG deel aan gezamenlijke dorpsactiviteiten met verschillende verenigingen zoals het feest voor het 550 jarige bestaan van Gieterveen en de Sportdorp activiteiten.

 

Het bestuur
Het bestuur van de AVG heeft als taak en doel het opzetten en organiseren van diverse activiteiten voor de inwoners van Gieterveen en het verkrijgen van voldoende financiële middelen om deze activiteiten mogelijk te maken. Het bestuur bestaat uit de volgende mensen:
[table “” not found /]

Lidmaatschap
Een lidmaatschap van de vereniging kost 2 euro en geeft in veel gevallen gratis toegang tot de activiteiten of bij grotere activiteiten een reductie op de toegangsprijs. Een gezinslidmaatschap kost 4 euro en kinderen tot 16 jaar zijn dan inbegrepen. Via de secretaris kan een lidmaatschap aangevraagd worden.

[table “” not found /]