Collecte Longfonds in Gieterveen

608

In de week van 17 t/m 22 mei 2021 gaan tienduizenden collectanten op pad voor Longfonds. De collecte staat dit jaar in het teken van de gezondheid en bescherming van jonge longen. Samen halen ze zo veel mogelijk geld op voor baanbrekend onderzoek naar astma bij kinderen. En dat is heel hard nodig. Want astma is de grootste chronische kinderziekte van Nederland.

Jonge longen: astma grootste chronische kinderziekte Wist je dat astma de meest voorkomende chronische kinderziekte is van Nederland? En dat elke dag opnieuw zeven kinderen stik benauwd in het ziekenhuis belanden? Dat mogen we niet accepteren. Daarom is het  Longfonds vastbesloten jonge longen beter te beschermen en astma bij kinderen te voorkomen. Daar kunnen ze alle hulp bij gebruiken.

Geef je op als (digitaal) collectant via longfonds.nl/collecte!

Voor de collecteweek van 17 t/m 22 mei is Longfonds nog op zoek naar collectanten in Gieterveen. Steun Longfonds in de strijd tegen astma bij kinderen en geef je op als collectant via longfonds.nl/collecte. Je kunt ervoor kiezen met de collectebus langs de deuren of te collecteren met je smartphone.

Collecteren aan de deur gaat volgens de coronarichtlijnen van het RIVM, veilig op anderhalve meter afstand. Het kost je gemiddeld twee uurtjes van je tijd en is meestal in je eigen buurt. Ik ben zelf al jaren actief en altijd weer gemotiveerd om op pad te gaan. “Het is leuk om een paar uurtjes van je vrije tijd te besteden aan een goed doel.”

Ga je liever niet met de collectebus langs de deur? Geef je dan op als digitaal collectant via longfonds.nl/collecte en collecteer met je smartphone. Vóór aanvang van de collecteweek ontvang je een sms waarmee je toegang krijgt tot je persoonlijke online collectepagina. Vanuit jouw collectepagina kun je heel eenvoudig en snel berichtjes met een geefvraag sturen via social media, WhatsApp of e-mail.

Over Longfonds

Ademhalen. Het lijkt zo gewoon, maar voor 1,2 miljoen mensen met een longziekte is vrij ademen niet vanzelfsprekend. Longfonds gelooft dat we samen longziekten de wereld uit kunnen helpen. Daarom jagen we wetenschappelijke doorbraken aan en zetten we ons in voor de beste zorg. We willen dat iedereen op een gezonde manier in gezonde lucht kan leven. Zo werken we met jou aan een wereld waarin we vrij kunnen ademen.

Geef adem. Samen met Longfonds.

Wil je meer weten over de collecte of je opgeven als collectant? Ga naar longfonds.nl/collecte.