Dorpsbelangen Gieterveen schaft gouden voorzittershamer aan

561

In een opmerkelijke zet heeft Dorpsbelangen Gieterveen besloten een bijzondere aankoop te doen. De vereniging heeft namelijk aangekondigd dat ze een gouden voorzittershamer hebben aangeschaft, een primeur voor het dorp. Voorzitter Tonny Mulder glundert terwijl hij de nieuwe aanwinst aan Gieterveen.com presenteert.

Deze verrassende aankoop, gefinancierd uit het gebiedsfonds voor een bedrag van maar liefst €10.000, heeft velen doen verbazen. “We hadden wat geld over in het gebiedsfonds en konden geen betere bestemming bedenken,” legt Mulder uit met een glimlach. “Dus hebben we besloten om een gouden voorzittershamer aan te schaffen! Waarom ook niet?!”

Het gebiedsfonds, dat jaarlijks €30.000 ter beschikking stelt, is bedoeld om de leefbaarheid en gemeenschapszin in Gieterveen te bevorderen. Hoewel een gouden hamer op het eerste gezicht misschien niet de meest voor de hand liggende manier lijkt om dit te bereiken, is Dorpsbelangen Gieterveen overtuigd van hun aankoop. Mulder: “Het vergadert gewoon nog sneller met een gouden hamer!”

“De hamer zal voor het eerst worden gebruikt tijdens de vergadering van vanavond, 1 april,” onthult Mulder met een knipoog. “We zijn ontzettend enthousiast om te zien hoe het zal worden ontvangen door onze dorpsgenoten.”