Geen agrariër geen zonnepark

503

Gerard Spin, dorpsbewoner en ondernemer kwam met het initiatief om een zonneweide aan te leggen maar wordt niet gehoord.

Ingezonden stuk:
Gerard Spin: Hieronder deel ik met jullie mij frustratie. De aanvraag voor een zonneweide is afgewezen door Co Lambert (wethouder duurzaam aa en hunze). Verder een bericht aan Henk Brink VVD over ondernemen in Drenthe. Dat wil hij tenslotte stimuleren.

Hieronder de conversatie welke heeft plaats gevonden tussen de initiatiefnemer en de gemeente/provincie.

Reactie van Gerard Spin aan Henk Brink (VVD):
Beste Henk, ik kan niet ondernemen in Drenthe. Dat merk ik keer op keer. Wie het hardste aan vernieuwing werkt, wordt ook het het hardst op de feiten gedrukt. Waarom begrijpt niemand dat we niet vooruit komen in Drenthe? Waarom geeft Amsterdam, en andere regio’s, wel vrijbaan aan ondernemers en Drenthe niet? Ik kom keer op keer op nul uit als ik aan ambtenaren medewerking/vergunning moet vragen. Deze week was dat een aanvraag van een zonneweide bij ons in Gieterveen die is afgewezen. Als we samen wat willen bereiken dan moet er ook samen wat gebeuren. Ik voel mij op dit moment geen Drents ondernemer meer. Ik heb geen vertrouwen meer.

Beste Henk, het punt is dat wij geen agrarisch bedrijf zijn (is koeien kopen de oplossing?) om 4000m2 met 1200 panelen te mogen plaatsen. 4000m2 valt ook nog onder de half hectare zonneweide regeling. Het is geen zichtlocatie. Als je de regels goed leest dan valt het onder de ‘schutting’ wet en is het vergunningsvrij volgens mij. Hoe dan ook ik ga niet meer duwen en trekken. Ik trek mijn ideeën voor omscholen werklozen via een ICT Academy terug en tevens mijn idee voor fietstfransferiums in Drenthe. Ik denk serieus aan het starten van een kantoor in Amsterdam. Ik ben al een paar jaar lid van Amsterdam Smart City en zie dat daar wel dingen bereikt worden. Groet, Gerard

Op Gerard zijn LinkedIn neemt hij zakelijk afscheid van Drenthe. https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6327745812046635008/

 

**Disclaimer** 

Dit is een ingezonden artikel. Gieterveen.com draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud van ingekomen artikelen en/of reacties van onze sitebezoekers. Daarnaast wil de redactie van Gieterveen.com benadrukken dat het geen stelling neemt in de windmolen discussie en enkel een communicatie platform wil zijn voor zowel voor- als tegenstanders richting alle betrokkenen.