Gieterveen beter bereikbaar? Voorlopig niet!

631

Weet u nog? Ongeveer 2 jaar geleden melden wij trots dat Gieterveen beter mobiel bereikbaar zou gaan worden! Vodafone had namelijk aangegeven een telefoonmast te willen plaatsen en daarbij zou ook KPN mee van willen profiteren.

Hierover zijn we vervolgens in gesprek gegaan voor een geschikte locatie. Die werd snel gevonden en ook de gemeente stemde er mee in en de vergunning werd verleent. Maar wat blijkt nu? Na een corona pandemie en regelmatig contact, heeft Vodafone voorlopig besloten om GEEN mast te plaatsen en Gieterveen niet beter bereikbaar te maken.

Dit zou te maken hebben met de rijksoverheid die gebieden zou aanwijzen waar provider voor juli 2022 betere dekking en capaciteit moet generen. En u raad het al. Gieterveen valt hier niet onder en daarmee is de eventuele komst van een telefoonmast van de baan tot minimaal juli 2022.  

Wij vanuit dorpsbelangen zijn uiterst teleurgesteld over dit besluit. Het enige wat wij op dit moment kunnen doen is vinger aan de pols houden en dit zullen we natuurlijk blijven doen. Mocht u verdere vragen hebben naar aanleiding van dit bericht. Zouden we u willen verzoeken om contact op te nemen met Vodafone net als eventuele klachten.  

Dorpsbelangen Gieterveen