Gieterveen beter bereikbaar

587
Prachtig nieuws voor het dorp! Vodafone heeft aangegeven Gieterveen beter bereikbaar te willen maken. Dit moet gaan gebeuren met een telecom mast aan de Hereweg Noord. Deze mast wordt beschikbaar gesteld voor alle providers en ook KPN heeft aangegeven het bereik in Gieterveen te gaan verbeteren.

 

De bedoeling is dat er een telecom mast komt te staan net achter het bos. De mast zal 37.5m hoog zijn. (Zie illustratie). En zal met beplanting om de mast gecamoufleerd worden.

 

Waarom is er gekozen om de mast aan de Hereweg Noord te bouwen?

 

Omdat Gieterveen geen hoogbouw kent stelde de gemeente voor om de mast achter het bos te plaatsen zodat de mast niet te veel zou opvallen.

 

Waarom beter bereikbaar?

 

Vodafone en KPN hebben aangegeven het bereik te willen verbeteren. Dit telt niet alleen voor telefonie. Maar ook hulpdiensten zijn zo beter bereikbaar in ons dorp. Net als de AED. Diverse hulpdiensten maken tegenwoordig veelvuldig gebruik van data-apparatuur die bij verminderde dekking niet goed functioneert. In sommige (levensbedreigende) situaties kan dit zelfs gevaarlijk zijn. In een wereld waar alles gedigitaliseerd wordt zal de slimme meter die bij velen onlangs geplaatst is. Weer gaan werken. Sommige hebben nu zo’n slimme meter maar omdat het bereik niet toereikend is functioneert de slimme meter niet.

 

5G?

 

De verhalen over 5G zijn nog al verschillend. Zo zou er meer straling kunnen zijn bij 5G i.p.v. 4G. Op dit moment zal 5G niet aan de orde zijn. Zolang de regering het 5G netwerk nog niet veilig heeft bevonden zal dit niet van toepassing zijn.

 

Heeft u meer informatie nodig? Of heeft u vragen? Stel ze gerust op dorpsbelangengieterveen@gmail.com

 

Of vindt het antwoord op uw vragen op de website van het antennebureau.