Kampioenschap jeu de boules Gemeente AA en Hunze 18 mei

486

Ook dit jaar organiseert jeu de boules vereniging De Uithoek te Gieterveen wederom een doublet promotietoernooi om het Kampioenschap van de Gemeente AA en Hunze.

De sport Petanque ook wel Jeu de boules genoemd is bezig aan een opmars. In verschillende steden zijn onlangs speciale boules cafés opgericht waaronder ook in Groningen. Je kunt er met een heel gezelschap een avond eten, borrelen en ondertussen jeu de boules spelen. Voor vele studenten en andere belangstellenden een welkome afwisseling op het traditionele avondje bowlen. Dit concept zorgt ervoor dat ook onder jongeren het jeu de boules spel meer begint te leven. En dat is mooi om te zien omdat het een sport voor alle leeftijden is en niet alleen voor ouderen zoals zo vaak gedacht wordt.

Jeu de boules is dus een trend aan het worden, dus niet wachten tot de vakantie in Frankrijk, maar daadwerkelijk de eerste stap zetten naar het speelveld. Bij jbv De Uithoek houden we het buitenspel in ere en hopen door het toernooi laagdrempelig te houden op veel deelname, net als vorig jaar.

De Uithoek heeft de beschikking over 16 banen en kan dus 32 teams ontvangen. Zeker is dat een van de kampioenen van vorig jaar mevrouw Riet van Kesteren van HPC haar titel komt verdedigen. Er worden op 18 mei 4 partijen gespeeld, de aanvang is om 10:30 uur en naar verwachting zijn rond 16:00 uur de Kampioenen van de Gemeente Aa en Hunze bekend.

Voor meer inlichtingen: Fenny Smit 0599648996