Kwartaal update dec. 2023 Dorpsbelangen Gieterveen

840

Nieuwsbrief nummer 3 jaargang 2023.

Onlangs is ons zeer gewaardeerde bestuurslid Rudy komen te overlijden. Rudy heeft zich jarenlang ingezet voor het dorp in verschillende verenigingen. Ongeveer 8 jaar geleden nam Rudy opnieuw plaats in het bestuur van Dorpsbelangen Gieterveen. Wij zijn hem enorm dankbaar voor zijn inzet. We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe met dit grote verlies.

Actualiteiten

Vanuit het Gebiedsfonds is er  goedkeuring gegeven aan het project ‘Dorpshuis luifel plaatsen’.  De aanvraag is afgelopen jaar ontvangen, goedgekeurd en de luifel is al geplaatst. Dit is een goed voorbeeld van hoe snel een project van idee tot uitvoering gebracht is. Heeft u ook een goed idee voor de buurt/het dorp en zoekt u nog een gedeeltelijke financiering? Nieuwe projecten zijn nog tot en met 31 januari 2024 in te dienen.  Vragen? Schroom niet en stel ze aan ons per mail of spreek een van de bestuursleden aan! We helpen namelijk graag.

In december vindt een gesprek met wethouder Ivo Berghuis plaats over wat er reilt en zeilt in en om Gieterveen. Er staan diverse onderwerpen op de agenda zoals communicatie, verkeersveiligheid/wegen, openbaar groen en woningbouw. We hopen ook meer duidelijkheid te krijgen over de stand van zaken omtrent nieuwbouw plannen achter het Vonderpad. Daarnaast zullen we de verzakkingen in de wegen tussen Gieten en Gieterveen wederom aan de kaart stellen. In de volgende kwartaal update zullen wij hier een samenvatting geven van dit gesprek.

Prettige feestdagen!

Het is u vast niet ontgaan dat de kerstboom weer geplaatst is t.h.v. Broek 28/30 door Dorpsbelangen Gieterveen en Gieterveen.com. Naast deze kerstboom zijn er verspreid door het dorp meerdere bomen geplaatst. Graag horen wij of dit iets is wat het dorp graag ziet of zelfs uitgebreid mag worden.

Voor het nieuwe jaar staat een Nieuwjaarsborrel met alle verenigingen op de planning. De uitnodigingen hiervoor zijn onderweg. Bent u geen lid van een van onze verenigingen in het dorp? Ook dan bent u van harte welkom om kennis te maken!

Vragen of suggesties? Neem dan contact met ons op via dorpsbelangengieterveen@gmail.com of went u zich tot een van onze bestuursleden.

 

Rest ons, het bestuur van Dorpsbelangen Gieterveen, u hele fijne feestdagen en een gezond & gelukkig nieuw jaar te wensen. Wij zien u graag in 2024!