LAAT UW EIGEN FRUIT PERSEN OP ZONDAG 20 SEPTEMBER A.S.

656

Uw eigen vruchtensap thuis serveren? Dat kan binnenkort! Op zondag 20 september aanstaande, bij korenmolen De Eendracht in Gieterveen kan uw eigen fruit verwerkt worden tot sap. Er is een mobiele fruitpers aanwezig!

Van Fruit naar Sap…

Het fruit wordt eerst gewassen, daarna fijn gehakseld en vervolgens wordt het op een band tot pulp geperst. Het sap en vruchtvlees worden dan gescheiden. Afhankelijk van de versheid van het fruit en de soort appel/peer is het rendement circa 75%. Het sap wordt gepasteuriseerd tot 80 graden Celsius en verpakt in een “bag in box” van 5 liter. Het sap is dan nog 2 jaar houdbaar. Na opening is het nog circa 2 maanden, ook buiten de koelkast. Het sap dient wel vorstvrij bewaard te worden.

U kunt ook een combinatie maken van appels en peren met klein fruit zoals druiven, aardbeien, kersen, bessen, ontpitte pruimen. Voeg niet meer dan 10% klein fruit toe! Laat u alleen appels en peren persen, dan is een mix van 70 % appel en 30% peer een aanrader. Let wel op dat de peren hard moeten zijn, zachte peren kun je niet persen.

De prijs voor het persen is € 1,10 per liter = € 5,50 per pak.

Hoe kunt u uw fruit laten persen?

U kunt zich per direct  en voor 20 september 2020 aanmelden bij de contactpersoon van de fruitpersdag:             Jan de Graaf, telefoon:06 1100 5862

Geef dan uw naam, telefoonnummer en E-mailadres door. U dient dan gelijk het verwachte aantal kilo’s fruit doorgeven. Dit is van belang voor de planning van de dag. De contactpersoon geeft aan u door hoe laat u aan de beurt bent. De planning is om twee zaken nodig: hygiëne rondom covid19 en het voorkomt lange wachttijden.

Om circa 75 kilo fruit te laten persen moet u rekenen op 30 minuten. Het fruit hoeft u thuis niet te wassen, maar het is wel gewenst dat er geen zand en gras aan zit. Ook rotte vruchten graag thuis eruit halen.

Tot ZONDAG 20 SEPTEMBER!

Bezoekadres korenmolen De Eendracht te Gieterveen: Broek 62, 9511 PV  GIETERVEEN
Contactpersoon fruit persen: Jan de Graaf, tel: 06 1100 5862