[UPDATE] Off The Road rit door Gieterveen

609

VERPLAATST! 28 februari

De 3e Off The Road rit Eext belooft weer spektakel te worden.

De Historische Moto GP Eext staat weer aan de vooravond van hun eerste grote activiteit in het nieuwe jaar. De Historische GP in Eext zelf laat nog even op zich wachten maar men is op dit moment druk bezig met de organisatie van hun Off The Road rit. Deze rit voor motoren en quads wordt dit jaar, als de weersomstandigheden het toelaten, op zondag 28 februari alweer voor de 3e keer georganiseerd, in goede samenwerking met de gemeente Aa en Hunze.

Ook dit jaar komen ze over het Noordelijk deel van Gieterveen. De rijders komen uit heel Nederland maar ook veel buitenlandse rijders hebben hun weg naar Eext inmiddels gevonden. Het parcours is een ware uitdaging voor zowel recreanten als gevorderde rijders.

Informatie:
Inschrijven voor de rit kan op de dag zelf. De start is om 09.30 uur aan de Jan Oostingweg in Eext, waarna de rijders beginnen aan hun toch van ongeveer 55 kilometer. Over bospaden en weilanden gaan de rijders vervolgens naar Eexterzandvoort, Eexterveen, Gieterveen, Gieterzandvoort, Gieten om vervolgens via Eexterhalte weer naar start/finish te gaan. De rijders mogen zelf bepalen hoeveel ronden ze willen of kunnen rijden. Tot 14.30 uur mag men van start gaan, dan gaat de laatste ronde in. Bij slecht weer heeft de organisatie een alternatieve route waarbij de rit wordt ingekort tot 45 kilometer of het geheel wordt uitgesteld tot 28 Februari.

 

OTR EEXT

 

De parels voor het publiek!
Op het parcours zijn een aantal parels van hotspots voor het publiek. Zo kan men de verrichtingen van de rijders goed bekijken bij de motor-carrousel aan de Tjassenswijk in Gieterveen (bij goed weer), bij het Enduropark (klim- en klauterpark voor de motoren) aan de Madenweg in Gieterzandvoort (Compostering) en bij de zandafgraving aan de Nijslootsweg in Gieten.
Het mulle zand, de springbulten, de steile heuvels en het water zorgen daar altijd voor veel spektakel en dus veel bekijks. Dit jaar wordt er zelfs speciaal voor de toeschouwers een tribune geplaatst bij het Enduropark. Ook aan het inwendige van de toeschouwers wordt gedacht. Zo is er op een drietal plaatsen van het parcours catering aanwezig: bij start/finish, bij het Enduropark en bij de zandafgraving.

Safety First:
Bij een dergelijk evenement staan een goede voorbereiding en de veiligheid natuurlijk
voorop.  Zo zijn er 150 vrijwilligers die er voor zorgen dat de OTR-rit in goede banen wordt geleid. De rijders zelf zijn zich ook goed bewust van deze veiligheid en het feit dat ze te gast zijn in de gemeente Aa en Hunze. Zij worden daarom geacht de regels van de zogeheten‚ “Code Groen” te volgen. Deze code wordt ook wel de 10 geboden van het Off The Road rijden genoemd, met oog op wederzijds respect voor natuur en vrijetijd. Als de laatste rijder is gefinisht begint de organisatie direct met het herstellen van de route en het gangbaar maken van de bos- en zandpaden.

Aanmelden? Drankje?:
Voor de vrijwilligers, rijders, sponsoren en toeschouwers is er na afloop, omstreeks 18.00 uur, een gezellig samenzijn bij start/finish. Iedereen is van harte welkom om nog even na te genieten van het spektakel. Voor meer informatie kan men terecht op de website www.otreext.nl. De organisatie is ook altijd opzoek naar vrijwilligers.

Via de website kan men zich hiervoor aanmelden.

Impressie: