Gieterveen wint met dubbele cijfers

356

GIETERVEEN – De feestvreugde is groot in het veld, aan de zijlijn en in de kantine van sportpark ‘de Hoogkaamp’ als scheidsrechter Gerdes na 90 minuten speeltijd voor de laatste maal de fluit blaast. Een blik op het scorebord verklaart veel. Gieterveen heeft deze middag 10 keer gescoord en 0 keer geïncasseerd. Uitblinker: Niek Drent met 5 goals.

Hoewel de harde wind de gevoelstemperatuur met een paar graden laat dalen staat er veel publiek langs de lijn in Gieterveen. De mannen van trainer Doldersum zijn van plan om dit trouwe publiek deze middag te laten genieten. Vanaf de eerste minuut is het genieten deze middag, direct neemt Gieterveen het initiatief en laat de bal lekker rond gaan. Al na 5 minuten resulteert dit in een grote kans voor de groenhemden. Niek Drent kan hem niet benutten, de bal gaat naast.

Vier minuten later mag dezelfde Drent aanleggen vanaf 11 meter. Hij mist niet en maakt zo zijn eerste doelpunt van de middag. Vijf minuten later maakt hij uit een corner z’n tweede, wanneer hij knap binnen kopt. Gieterveen vergroot z’n voorsprong nog meer als Jorg Post zijn corner ineens, met of zonder hulp van de tegenstander, maar zeker gedragen door de wind, bij de eerste paal in het doel ziet verdwijnen.

De ruststand (4-0) wordt in de 35ste minuut bereikt, wanneer Niek Drent, op aangeven van Jeroen Thijs, zijn derde van de middag maakt.  Tevreden trekken de Gieterveners de kleedkamer binnen alwaar genoten wordt van een lekker bakje thee, een banaan of de geur van zwetende jongemannen. Trainer Doldersum wijst de jongens er op wel bij de les te blijven, ondanks de riante voorsprong.

Gieterveen weet al snel in de tweede helft de voorsprong uit te breiden door twee doelpunten van, wederom, Niek Drent, nu op aangeven van Jorg Post en Stefan van der Veen. Ondertussen moeten de gasten met 10 man verder als één van de middenvelders van DWZ met rood het veld uit gezonden wordt. Met uiterste krachtsinspanning probeert hij linksback Thijs af te stoppen, maar is te laat met z’n tackel.

Al stil aan begint men langs de kant de ’10’ te fluisteren. Niek Drent zal hier geen aandeel meer in hebben. Onder luid applaus wordt hij naar de kant gehaald door trainer Doldersum. Ben Bitter vervangt hem in de punt van de aanval. Ook Jordi Bakker maakt zijn entree in het elftal, hij vervangt de moegestreden Jerremy Weerts. Bakker heeft wel zin in de 10 doelpunten. Binnen 10 minuten heeft hij 2 doelpunten in het netje liggen, waarvan één prachtig in de kruis van het doel.

In de slotfase van de wedstrijd mag Kevin Meering, met een mooi rush vanuit de defensie, de score opvoeren naar 9-0. Als Roel Drent in de 87 ste minuut de 10-0 binnenschiet is de feestvreugde langs de zijlijn compleet.

[table “” not found /]

Gieterveen: Andre van Dijken; Floris Mentink, Kevin Meering, Maarten Mulder, Jeroen Thijs (’61 Gert Smeenge); Stefan van der Veen, Bert Kupers, Roel Drent; Jorg Post, Niek Drent (’67 Ben Bitter), Jerremy Weerts (’70 Jordi Bakker).

Aankomende zondag staat de uitwedstrijd tegen PJC op het programma. De mannen van de Pekelder Boys Jupiter Combinatie hebben in hun voorgaande 8 wedstrijden, 11 punten behaald. De wedstrijd, gespeeld op het Burgemeester Boekhoven Sportpark, begint om 14:00 uur.