Van der Veen scoort, maar Gieterveen verliest

330

HOOGHALEN- Deze zondag stond er een strijd tegen HHCombi op het programma. De thuiswedstrijd eindigde in een gelijke stand(2-2). HHCombi is de laatste weken goed bezig en ze doen goed mee voor de 2e periodewinst. In de ochtend wist het 2e elftal van Gieterveen met 1-2 de 3 punten te behalen tegen HHCombi 5. Een goede voorbode voor de middagwedstrijd dus.

Na het 1e fluitsignaal golfde het spel heen en weer. Het was al na 2 minuten dat Jerremy alleen voor de keeper opdook na een goede steekpass van Jordi Bakker. Jerremy wist de kans echter niet te verzilveren waardoor de brillenstand op het scorebord bleef staan.
Na ongeveer een kwartiertje spelen was het helaas de thuisploeg die de score wist te openen. Door een mooie actie door de vleugelspits werd Jordi uitgespeeld en werd de bal strak voorgegeven. De bal werd vlak voor de keeper in het doel gewerkt. 1-0!
Gieterveen pakte de draad hierna snel weer op en bleef goed voetballen. Er werd vroeg druk gezet op de verdediging en er werden mooie kansen gecreëerd. Door het goede druk zetten van de spitsen passte de laatste man van de thuisploeg de bal in de voeten van Jordi. Jordi gaf deze keer Stefan een vrije doortocht naar de keeper. Stefan wist met een beheerste lob de keeper de verschalken. 1-1!
Na deze aansluitingstreffer was het Gieterveen die de lakens uitdeelde. Zo werd een goede voorzet van Jorg op de paal gekopt door Jordi en twijfelde Sjors tussen passen en schieten. Tussendoor waren er ook nog wat kleine kansjes te noteren voor HHCombi.
Zo’n 10 minuten voor rust was het Jerremy die sterk doorkwam aan de rechterkant. Eenmaal op de achterlijn aangekomen trok hij de bal keurig terug op Stefan, die zijn 2e van de middag maakte. Dit betekende een voorsprong tegen de nummer 3 van de competitie. 1-2!
Door deze verdiende voorsprong ging iedereen met een goed gevoel de kleedkamers in.

Na de rust was er een ander beeld. Het offensief van HHCombi werd vanaf de aftrap aangekondigd door de aanvoerder: “Kom op jongens, waar hebben we het hele seizoen voor gewerkt?”. Deze motivatie voor de thuisploeg was het verschil in de eerste 25 minuten. HHCombi begon sterk aan de 2e helft en het doel van keeper Jeroen Groenhof lag flink onder druk. Toch konden ze geen 100% kansen creëren, mede door goed verdedigend werk.
Na dit kleine half uur kon Gieterveen ook weer aan aanvallen denken. Zo kon een schot van Niek Drent nog maar net gestopt worden door de keeper en werd er nog een bal van de lijn gehaald. Net in deze periode was het HHCombi die de gelijkmaker scoorde. Uit één van de ingooien van de aanvoerder, die de hele wedstrijd al gevaarlijk waren, werd de 2-2 gescoord.
Doodzone, aangezien Gieterveen net weer aan voetballen toe kwam. 2-2!
Gieterveen stond met vol goede moed aan de aftrap om de winnende treffer alsnog te maken. Op de aftrap kan misschien wat meer geoefend worden op de trainingen. Het ging namelijk vanaf de middenstip al mis. Balverlies op het middenveld luidde direct een nieuwe aanval van het ‘Combinatie-eftal’ in. Via de linkerkant werd een voorzet op spits Jan Jonker gegeven die iets gelukkig met een volley scoorde. Zo werd een prachtige voorsprong in 2 minuten! verspeeld. 3-2!
Hierna was het alles of niets voor de Gieterveners. Het gevaarlijkste moment was nog voor Jorg Post, die na een prachtige voorzet van jongeling Wilte Nijhuis de bal rakelijks voor langs volleerde.

Nadat de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluitje had geblaast was de teleurstelling groot. Net als vorige week werd er goed gevoetbald, alleen werden er geen punten gepakt deze week.

HHCombi 1  – Gieterveen 1

Eindstand: 3-2 (1-2)

Gieterveen:

J, Groenhof; G. Smeenge,  K. Meering (aanvoerder), M. Mulder, J. Thijs;J. Bakker (’70 W. Nijhuis),  N. Drent, S. Doeve (’60 B. Kupers); J. Post, S. van der Veen, J. Weerts.

’10          1-0          –
’18          1-1          S. van der Veen (J. Bakker)
’42          1-2          S. van der Veen (J. Weerts)
’80          2-2          –
’81          3-2          –

Na deze nederlaag is de doelstelling om een plek in de top 5 te veroveren vrijwel onmogelijk. Toch laten de jongens wekelijks zien dat er een stijgende lijn in het spel zit! Volgende week een wedstrijd tegen EEC 1, om 14.00. In de uitwedstrijd werd in de slotseconde de gelijkmaker gescoord door Kevin Meering(1-1).