Vernieuwde speeltuin in aanbouw

715

De oplettende bewoner heeft het vast al gezien en het zal veel kinderen ook al niet ontgaan zijn. Er is wat gaande op het speelveldje aan het Vonderpad.

De afgelopen tijd heeft Dorpsbelangen niet stil gezeten. Wij zijn al sinds vorig jaar bezig met het realiseren van een mooie speeltuin. Hiervoor hebben wij van verschillende fondsen gebruik gemaakt, namelijk: de Rabobank, De Nationale Postcodeloterij Buurtfonds en natuurlijk gemeente Aa en Hunze. Daarnaast hebben wij van CareField Zorg een mooie picknickbank gekregen.

CareField Zorg is een zorgboerderij met dagbesteding gevestigd in Gieterveen en Tynaarlo. In Tynaarlo hebben zij een zagerij waar zijzelf onder andere picknickbanken maken. Het hout hiervoor komt voornamelijk uit deze omgeving.

Stand van zaken

Gemeente Aa en Hunze heeft als eerst een beukenhaag geplant. Dit zorgt voor een afscheiding tussen de straat en het speelveld. De haag blijft laag zodat er goed overzicht blijft. Daarna is de schommel geplaatst, de zitjes laten nog even op zich wachten tot alles klaar is. Er is een speeltoestel met een glijbaan geplaatst en er komt nog een stawip. Tot slot gaan we het knikkerpleintje, delen gazon, het bankje en een aantal toestellen herstellen.

Planning

Dorpsbelangen plaatst de toestellen zelf met een beetje hulp van aanwonenden. Als alle toestellen staan moeten ze gekeurd worden. De leverancier bekijkt of alles op juiste manier is geplaatst en zal dan akkoord geven om te mogen spelen. Tot die tijd mogen de toestellen nog niet gebruikt worden. Ook moeten een aantal kale plekken in het gazon ingezaaid worden.

Nog eventjes geduld dus. Wij laten zo snel mogelijk weten wanneer er gespeeld kan worden!

Mochten hier nog vragen over zijn dan kun je contact opnemen met Tonny Mulder of met Dorpsbelangen.