4 knotsgekke minuten laten Gieterveen winnen

353

GASSELTE – Na de oefenwedstrijd van vorige week stond deze week de eerste ‘officiele’ wedstrijd op het programma. In de eerste ronde van de KNVB beker moet gestreden worden tegen Wedde, Weiteveensche Boys en GKC. De laatst genoemde ploeg uit Gasselte was gistermiddag de eerste tegenstander van de Gieterveners.

Onder het genot van prachtige weersomstandigheden waren de mannen van Sihasale al vroeg op het veld te vinden. In de basisopstelling waren niet veel verassingen te vinden, de plek rechts op het middenveld voor Hans Mulder was het meest in het oog springende.

Gieterveen begon slecht aan de wedstrijd. Veel ballen werden verspeeld en er was geen rust te vinden in de ploeg die af en toe zo mooi voetbal laat zien. Dit was al snel terug te zien in de score. Na een afgeslagen aanval van Gieterveen stonden te veel mensen voor de bal. Hierdoor kwam Maarten Mulder 1-op-1 te staan tegen een snelle aanvaller van de Gasselters. Deze omspeelde Mulder en wist beheerst in de verre hoek binnen te schuiven.

Slechts 10 minuten later werd orde op zaken gesteld. Het was de snelle Jerremy Weerts die van rechts zijn directe tegenstander omspeelde en van de achterlijn af de voorzet gaf. Onder druk van Wilte Nijhuis kon de centrale verdediger van GKC niets anders dan de bal in eigen doel verwerken.
De stand was weer gelijk, maar dit zal niet lang zo blijven. De volgende actie van Weerts zal wederom bepalend zijn als de meelopende verdediger hem over het been legt en scheidsrechter Scheper resoluut naar de stip wijst. Weerts neem de pennalty zelf en brengt zo de Gieterveners op een 1-2 voorsprong.

Lang wordt deze voorsprong niet vastgehouden als direct vanaf de aftrap GKC tegen weet te scoren.

Het publiek geniet zichtbaar van het doelpuntenfestijn. 3 doelpunten in 3 minuten is uniek, maar het gaat maar door.
Over rechts geeft Hans Mulder de bal diep aan Jerremy Weerts. De meegelopen Mulder krijgt de bal 2 meter voor het doel terug en kan binnen tikken.

Na 4 knotsgekke minuten is de stand van 1-0 achter omgebogen naar een 2-3 voorsprong.

Dit is ook de ruststand. Van de rust wordt dankbaar gebruik gemaakt. Het is warm op sportpark Hoogte der Heide. Ook trainer Sihasale maakt dankbaar gebruik van de rust en wisselt twee maal. Hans Mulder staat zijn plaats af aan Rideon de Vries en Jorg Post vervang Laurens Trip.

De tweede helft is grotendeels tam. Beide ploegen proberen aan te vallen, maar de verdedigende lekken van voor de rust zijn aan beide zijde dicht gezet.

Er wordt dan ook niet meer gescoord. De wedstrijd wordt er niet minder slecht om. Het is vooral Gieterveen doelman van Dijken die zich weet te onderscheiden door veel lange ballen en voorzetten uit de lucht te plukken. De kroon op zijn werk is een schitterende redding op een schot van nog geen 5 meter weg.

V.V. Gieterveen;
Andre van Dijken; Ben Bitter, Maarten Mulder, Niek Drent, Jeroen Thijs ; Jordi Bakker (’75 Bert Kupers), Stefan van der Veen, Hans Mulder (’46 Rideon de Vries); Wilte Nijhuis , Jerremy Weerts, Laurens Trip (’46 Jorg Post).

Aankomende donderdag wacht de Gieterveners alweer de volgende wedstrijd. Thuis op sportpark de Hoogkaamp wordt opgenomen tegen de Weiteveensche Boys dat hun eerste bekerwedstrijd met 1-5 won van Wedde.