Gieterveen.com

Het logo van Gieterveen.com
Het logo van Gieterveen.com

Gieterveen.com heeft als doel een digitaal dorpsportaal te zijn voor inwoners van Gieterveen, de omstreken van Gieterveen en andere bezoekers van de website. Het aanbod binnen het dorpsportaal bestaat momenteel voornamelijk uit lokaal nieuws en de dorpsagenda. Middels het aanbieden van nieuws, gebeurtenissen in het dorp, belevenissen van dorpsbewoners en reportages over activiteiten, en het beheren van de dorpsagenda hoopt Gieterveen.com bewoners, maar ook niet bewoners, van Gieterveen samen te brengen.

Contactgegevens
Naam: Mark Roossien (secretaris)
E-mail: Stuur een e-mail
Telefoon: 06 23 94 42 51
Website: www.gieterveen.com

Informatie

Gieterveen.com is ontstaan in het jaar 1997 als hobbyproject van voorzitter Jan Warmink. Via het internet, dat toentertijd enkel en alleen met een 56 kbit/s modem te bereiken was, probeerde hij op deze manier hetzelfde te doen als hetgeen dat Gieterveen in haar huidige vorm nog steeds probeert te doen; het digitaal samenbrengen van bewoners en niet bewoners van Gieterveen.
Nadat de website in het jaar 2012 op sterven na dood was werd in januari 2013 begonnen met de opzet van het huidige concept, waarin nieuws en de dorpsagenda centraal staan. Sinds 5 november 2013 is de website in haar de vorm zoals deze nu is online. 

Participatie

De vereniging Gieterveen.com wordt bestuurd door een bestuur bestaande uit Jan Warmink (voorzitter), Mark Roossien (secretaris), Joran Haandrikman (penningmeester), Gerard Koops (vice-voorzitter) en Arjan Klaassens (algemeen bestuurslid). Het bestuur heeft als taak en doel de website up-to-date te houden, te voorzien van nieuwsitems, de dorpsagenda te beheren en het digitale knooppunt verder te ontwikkelen tot iets waarvan heel Gieterveen en omstreken profiteert.

Essentieel voor het voortbestaan van Gieterveen.com is de  participatie van verenigingen, stichtingen, andere organisaties en bewoners van Gieterveen en omstreken.

Toekomst

In de toekomst wil Gieterveen.com zich ook laten zien buiten het internet. Momenteel zijn we druk bezig met een plan, waarmee de dorpsagenda gepresenteerd zal gaan worden door middel van een aantal welkomst borden bij de ingangen van het dorp (Veenakkers, Bonnerveen). Daarnaast is het doel gesteld om binnen enkele jaren een begrip te worden in en om Gieterveen, dat het raadplegen van de dorpsagenda een routine wordt  voor organiserende partijen, maar ook voor bezoekers en dat iedereen zijn ei kwijt kan op het digitale dorpshuis.

Aanmelden/lid worden

Zoals eerder beschreven in participatie door de samenleving erg belangrijk voor Gieterveen.com.

Het is mogelijk om op artikelen te reageren door middel van het reageerveld vanuit Facebook. Een Facebook account is hiervoor nodig. Zelf artikelen aanleveren voor Gieterveen.com kan natuurlijk ook. Daarvoor is het noodzakelijk om een Gieterveen.com account te maken. Dat kan hier! Auteursrechten kunnen vervolgens aangevraagd worden via het contactformulier.

Voor verenigingen, stichtingen en andere organisaties is het mogelijk om lid te worden van de vereniging Gieterveen.com. Voor slechts €10,- per jaar is het mogelijk voor de vereniging om  nieuwsartikelen te plaatsen, rapportages te posten en  de dorpsagenda te vullen met eigen evenementen. Daarnaast krijgt elke aangesloten vereniging, stichting of andere organisatie een eigen profielpagina (zoals deze) op Gieterveen.com

Wilt u lid worden van Gieterveen.com? Vul dan dit formulier in!