Vragen-estafette: Lilian Veldman

532

De vragen-estafette is een onderdeel van Gieterveen.com, waarbij een doosje met een aantal vragen doorgegeven wordt onder inwoners van Gieterveen. De persoon die de doos in ontvangst neemt, beantwoordt deze vragen en zoekt vervolgens iemand anders als nieuwe deelnemer aan deze vragen-estafette. Hier kun je alle deelnemers tot nu toe nog eens nalezen.


1. Wat is je naam?
Lilian Veldman

2. Wat is je leeftijd?
48

3. Hoe lang woon je in Gieterveen?
We zijn in 2005 in Gieterveen komen wonen. We zochten in een woonboerderij in een gebied ergens tussen Groningen en Zwolle, in Gieterveen vonden we wat we zochten.

4. Heb je altijd in Gieterveen gewoond? Waarom? Waarom eventueel ooit verhuisd en waar naartoe? Waarom weer terug naar Gieterveen verhuisd?
Nee, geboren in Brazilie, opgegroeid in Ten Boer, verhuisd naar Groningen stad, later naar Spanje, weer terug naar Groningen stad en dus nu in Gieterveen

5. Welke opleiding volg je of heb je gevolgd?
VWO, directie-assistente, exportmanager. Daarnaast ook diploma schoonheidsspecialiste gehaald.

6. Wat doe je in het dagelijks leven of wat heb je vroeger gedaan voor werk? Hoe bevalt dat? Hoe lang doe je dat of deed je dat?
Samen met mijn man Gerard Spin, ben ik eigenaar van Parkingware B.V. Vanaf 15 april a.s. is mijn kookstudio KOOKECHT geopend. Hiervoor werkte ik voor Bollegraaf Recycling Machinery. In Spanje hadden we voor dit bedrijf een verkoop- en revisieafdeling opgezet, terug in Nederland ben ik exportmanager voor Bollegraaf geweest.Daarvoor werkte ik in de accountancy en had daarnaast mijn eigen schoonheidssalon en zonnestudio.

7. Wat doe je in jouw vrije tijd? (hobby’s interesses en/of sport) Waarom juist deze hobby’s, interesse of sport?
Koken is mijn grootste hobby en inmiddels dus ook mijn beroep. Verder hou ik van reizen en lezen (van kookboeken).

8. Wat zijn je favoriete TV programma’s?
Het liefst kijk ik zo weinig mogelijk tv. Ik kan wel heel erg genieten van de series op Netflix en dan met name de historische series zoals Downton Abbey, The Tudors, Outlander etc.

9. Heb je een (bestuurlijke) functie binnen één of meerdere van verenigingen?
Nee geen bestuurlijke functie.

10. Denk je, dat je over 10 jaar nog in Gieterveen woont? Waarom wel/ waarom niet?
Zeg nooit nooit. Het bevalt ons hier uitstekend, maar we hadden tot nu toe nooit ergens langer dan 5 jaar gewoond. Inmiddels al bijna 12 jaar in Gieterveen, dat zegt wel wat. Maar toch, het buitenland blijft trekken of misschien weer eens naar een stad.

11. Hoe kijk je aan tegen de leefbaarheid in jouw dorp?
Voor ons wat de enige voorwaarde dat er een basisschool in het dorp is. Het is natuurlijk erg jammer dat de supermarkt er niet meer is, maar zolang je de beschikking hebt over een auto, is het prima wonen in Gieterveen. Het is ook geweldig dat er zoveel georganiseerd wordt door de diverse verenigingen. We hebben ook een heel mooi sportpark. Laatst las ik dat Gieterveen zich begint te profileren als een wandeldorp, dat vind ik superleuk.

12. Wat zal je willen verbeteren of veranderen aan Gieterveen? Waarom?)
Eigenlijk niets, het is een leuk, actief dorp. Wel vind ik het heel belangrijk dat de basisschool blijft bestaan, dat is toch een voorwaarde voor de leefbaarheid in het dorp.

13. Wat wil je vragen aan de volgende deelnemer van de “Vragen Estafette?”
Denk je dat we een groot culinair in evenement in Gieterveen kunnen organiseren?

14. Wat is je antwoord op de vraag van de vorige deelnemer?(Wat is het leukste evenement in Gieterveen en waarom?)
Het leukste evenement vond ik het feest rondom Gieterveen 70 jaar bevrijding. Het dorpsontbijt, de heel erg leuke tocht door het dorp waaraan o.a. de toneelvereniging aan meewerkte en ’s avonds een superfeest.