BerdenDeVries

Berden de Vries eindigde zondag als tweede in de Omloop van de Houtse Linies en behaalde daarmee zijn eerste podiumplaats van dit seizoen. De 25-jarige renner uit Gieterveen werd in de sprint van een kopgroep van zeven, met daarbij ook Maurits Lammertink, geklopt door Roy Eefting van de organiserende club Belkin-De Jonge Renner.

“Ik was niet super,” blikt De Vries terug. “In Dwars door Drenthe was ik echt heel goed, maar na vorige week heb ik een herstelweek ingelast. Meestal kom ik er niet zo makkelijk doorheen, want dan zit mijn systeem nog in die ‘rust-stand’. Een tweede plek is niet verkeerd.” De kopgroep in Oosterhout bestond naast De Vries, Lammertink en Eefting uit Johim Ariesen (Metec), Robbert de Greef (Koga). Robin Chaigneau (Koga) en Brian Bulgac (Parkhotel Valkenburg). “Maurits Lammertink probeerde het om een paar keer weg te rijden, waarna ik ging afstoppen maar niemand geraakte echt weg. In de slotfase kwam het weer bij elkaar en werd het een sprint waarin ik tweede werd. Ik kon ook wel in de slotfase het proberen om alleen weg te rijden, maar dan werd ik net als vorige week in Drenthe teruggepakt en was ik uiteindelijk zevende van de zeven geworden. Nu heb ik het toch slimmer aangepakt.”

De Vries heeft naar eigen zeggen een groei doorgemaakt en is beter dan in 2013. “Ik zie het ook aan mijn vermogen dat ik meer power in de benen heb. Maar je moet het toch maar laten zien in de uitslagen want daar gaat het uiteindelijk om.” Voor een type renner als De Vries zijn er weinig kansen. “Ik word er niet snel afgereden. Kijk, een echte klimkoers zal ik nooit winnen, maar ik ben er ook niet slecht in. In Limburg en de Ardennen kan ik wel met de betere mee. Zondag lagen er kasseien op het parcours en dat ligt mij wel goed. Ik ben redelijk allround.”

Het seizoen is nog pril, maar de 25-jarige renner is er in ieder geval goed aan begonnen. “Ik ben blij dat ik in het begin van het seizoen nu al zo rijd. Het is nu zaak om te verbeteren. Mijn doel blijft gewoon om een klassieker te winnen. Vorig jaar zat ik er al tegenaan, maar nu moet het maar is raak zijn.”

 Via.

Geef een reactie