De deelname van Roompot – Oranje Peloton aan de wedstrijden in het Openingsweekend in België is allesbehalve kleurloos verlopen. Ondanks de nodige tegenslag onderweg deden de renners van Michel Cornelisse en Erik Breukink in zowel de Omloop Het Nieuwsblad als Kuurne-Brussel-Kuurne wat de ploegleiding verlangde: de aanval kiezen en als het even kan meedoen op het moment dat de ereplaatsen verdeeld worden. Dat laatste lukte op zondag beter dan op zaterdag.

Belangrijkste wapenfeit in de Omloop met start en finish in Gent was de vlucht van bijna 150 kilometer die Brian van Goethem lange tijd in de spits van de wedstrijd bracht. “Het was mijn bedoeling mee te zitten en het lukte pas na een poging of vijf”, zei de Zeeuws-Vlaming over het tot stand komen van de kopgroep. “Toch wel mooi om dit in zo’n grote wedstrijd te ervaren, al had ik niet de beste benen vandaag. Na de Taaienberg probeerde ik nog aan te pikken bij Van Amermaet, Sagan en Benoot (de uiteindelijke top drie), maar dat lukte helaas niet meer”. Van Goethem haalde uiteindelijk als 88e de finish in Gent.

Sjoerd van Ginniken was met een 47e plaats de beste man in de uitslag uit de selectie van Michel Cornelisse. De ploegleider baalde flink van alle tegenslag waar het team in de Vlaamse Ardennen mee te maken kreeg: “Jesper Asselman viel hard toen Gilbert onderuit ging op de kasseien van de Haaghoek. Michel Kreder kreeg een plastic tas in zijn schijfrem en ook Berden de Vries en Sjoerd van Ginneken hadden met mechanische problemen te kampen. Pech op slechte momenten, en dan ben jij in dit soort koersen snel gezien”.

In Kuurne-Brussel-Kuurne waren het Sjoerd van Ginneken en Berden de Vries die er met negen andere renners in slaagden het peloton driekwart van de wedstrijd voor te blijven. Na een frustrerende Omloop waren de twee tweedejaars profs extra gemotiveerd mee te zitten. Vooral De Vries dwong vervolgens respect af, door ook in volle finale mee te kunnen met de besten in koers.

“Ik denk dat ik best mooie dingen heb laten zien”, was de Drent na de aankomst op de Brusselsesteenweg nog vol van de prima dag die hij beleefde. “De vorm is eigenlijk al sinds het begin van het jaar goed. Dat bleek ook al in Oman. Mooi toch dat ik, nadat de vluchtgroep werd teruggepakt, nog mee kon met de groep Boonen en Van Avermaet. Misschien had ik mij beter even kunnen inhouden toen ik achter Boy van Poppel en Julien Vermote aan ging. Maar in zo’n finale krijg ik een beetje een vechtersgevoel”, aldus De Vries die uiteindelijk als 62e de finish passeerde.

Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) won solo in Kuurne. Het kwam daar dus niet (zoals vaak) tot een massasprint. En dat terwijl Raymond Kreder juist 80 kilometer aan het achtervolgen was geweest om aan die sprint mee te kunnen doen. “Helaas viel ik samen met neef Wesley in Ronse. Daarna duurde het lang voordat ik terug was in de grote groep, maar dankzij de steun van de ploeg lukte dat nog net op tijd. In de sprint waren de benen gewoon leeg”, zei de nummer 14 van de uitslag. Kreder was daarmee tweede Nederlander. Voormalig teamgenoot Dylan Groenewegen finishte als vierde en werd beste landgenoot.

Bron Roompot Oranje Peloton

Kuurne - Belgium - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Berden de Vries (Netherlands / Roompot - Oranje Peloton) pictured during Kuurne - Brussel - Kuurne 2016 - photo PdV/PN/Cor Vos © 2016
Berden de Vries (Netherlands / Roompot – Oranje Peloton) pictured during Kuurne – Brussel – Kuurne 2016 – photo PdV/PN/Cor Vos © 2016

Geef een reactie