Het gaat goed met het Gieterveense wielrennen. Een aantal weken terug wist Anouk Hof haar eerste wedstrijd te winnen door in Oosterwolde als eerste over de finish te komen. Afgelopen week was het Berden de Vries die de oudste etappe koers van Nederland, Olympia’s tour, wist te winnen.

Afgelopen maandag begon de renner van Cyclingteam Jo Piels voortvarend aan zijn rondrit door Nederland. Tijdens de proloog wist hij keurig op een 10 plaats te finishen.

Tijdens de tweede etappe, een ochtendrit van 114 kilometer van Ulft naar Gendringen, besloot de Vries samen met Jesper Asselman en Christophe Sleurs alvast vooruit te gaan. Het drietal kwam 33 seconden voor het peloton over de streep. Berden won de onderlinge sprint en mocht vanaf dat moment in de witte leiderstrui om de schouders dragen.

Berden de Vries als eerste over de streep in Gendringen.
Berden de Vries als eerste over de streep in Gendringen.

Diezelfde middag stond er nog een ploegentijdrit van zo’n 14 kilometer op het programma waarin Berden zijn trui gelijk moest verdedigen. Dit lukte uitstekend, de ploeg van Cyclingteam Jo Piels was de snelste van de dag. De voorsprong van Berden in het algemeen klassement werd zelfs met 14 seconden uitgebreid ten opzichte van zijn naaste concurrent Jesper Asselman.

De etappes van woensdag, donderdag én vrijdag draaiden allemaal uit op een massasprint die telkens werd gewonnen door Wim Stroetinga, die tevens de puntentrui won.

Tijdens de laatste etappe van zaterdag was het nog even spannend toen het peloton op een open vlakte totaal uit elkaar viel. Gelukkig zat Berden in de voorste groep. In de straten van Hoofddorp mocht Wim Stroetinga naar de dag overwinning fietsen. Naast algemeen klassement, pakt het team van de Vries ook de overwinning in het ploegenklassement.

Met de winst van Olympia’s Tour komt de naam van Berden de Vries in een illuster rijtje met topwielrenners terecht. In het verleden waren onder andere Servais Knaven, Danny Nelissen, Taylor Phinney en Lars Boom winnaar van de koers.

Het volgende doel voor de Vries is het NK in Ootmarsum. ‘Dat parcours ligt me wel,’ aldus de Vries.

 

mg2746

Geef een reactie