In de tweede etappe van de ZLM toer heeft Berden iets aan tijd verloren.

Door regen in de laatste 20 km waardoor het wat gevaarlijk werd, en een valpartij heeft Berden in de tweede etappe wat tijd moeten prijs geven.
Hij had de pech om achter deze valpartij te zitten in een koers die in het teken stond van 4 vluchters.
Op 10 km voor d finish kwam alles weer bij elkaar en ging het aan op een massasprint die werd gewonnen door Marcel Kittel.
Door de valpartij ontstond er een breuk in het peloton en kwam er een grote groep renners op een kleine achterstand binnen.
Berden heeft nu een 48 sec:achterstand op de koploper.
De derde etappe van de Ster ZLM Toer gaat vrijdag 20 juni om 11.45 van start in Buchten. De etappe door de Limburgse heuvels is 190,5 kilometer lang en zal rond half vijf ook weer in Buchten eindigen. Ondertussen hebben de renners dan wel al heel wat venijnige klimmetjes moeten overwinnen. Het traject loopt via Amstenrade en Hulsberg naar Valkenburg waar men na 32 kilometer aan de voet van de Cauberg (bergsprint 1) staat. Van hieruit gaat het via Maastricht naar Bemelen alwaar men na 45 kilometer de Bemelerberg (bs2) over moet. Via de glooiende wegen door Cadier en Keer, St. Geertruid en Noorbeek bereikt men de Loorberg (bs3) in Slenaken. De streep van de vierde en vijfde bergsprint is getrokken op bekende beklimmingen als het Vijlenerbos (76km) en de Gulpenerberg (85km). Alvorens men bij de ravitaillering komt moet men zich eerst nog na 91 kilometer over de misschien wel moeilijkste klim, de Eijserbosweg (bs6), wurmen. Hierna zijn er geen punten voor het bergklassement meer te verdienen, hetgeen niet wil zeggen dat er niet meer geklommen hoeft te worden.

Nadat de mannen wat extra energie naar binnen hebben gewerkt kunnen ze beginnen aan het tweede deel van de etappe. Via Gulpen en Epen staat men opnieuw aan de voet van de Camerig. Wie deze klim overleeft kan vijftien kilometer verder in Lemiers (125km) meedingen naar de punten bij de eerste sprint van de dag. Hierna is het weer klimmen geblazen want de Eijserweg en Vrakelberg zijn niet voor de poes. Veel renners zullen blij zijn als men vanuit Voerendaal weer richting Buchten trekt, want de wegen worden dan alsmaar vlakker. Bij de eerste passage aan de finish in Buchten mag men een tweede keer strijden om punten en enkele seconden bonificatie. Bij het overschrijden van de finishlijn moeten er nog twee lussen van acht kilometer worden afgelegd.
Hopen dat Berden vandaag iets meer geluk mag hebben en weer voorin mag eindigen.

Geef een reactie