Bericht van het ijsbaanbestuur en foto’s

584

Eerst voor de jongste schaats(t)ers …

Het was alweer een tijdje geleden maar plotseling kwam koning Winter nog even bij ons op bezoek. Sneeuw- en ijspret is natuurlijk altijd genieten en genoten hebben wij als ijsbaanbestuur van jullie aanwezigheid op de ijsbaan. Fantastisch was het om te zien dat jullie je uiterste best deden om (soms voor jullie allereerste keer) wat rondjes te schaatsen en er waren veel kinderen die we zelfs wel een paar keer per dag langs zagen komen.

Graag willen we jullie ook een pluimpje geven omdat jullie je afval zo goed in de prullenbakken hebben gegooid en, als het nodig was, de aanwijzingen van ons goed hebben opgevolgd.

Door de corona was het dit jaar niet mogelijk maar we beloven jullie dat we een volgende keer ons uiterste best gaan doen om ook de kantine weer open te hebben en wedstrijdjes en spelletjes voor jullie te organiseren.

En voor de ouderen …

De corona gooide haast wat roet in het eten maar na contact met de KNSB en met een positief advies van de Veiligheidsregio Drenthe hebben we als bestuur gemeend dat het verantwoord was de ijsbaan te openen voor uitsluitend leden waarbij eventuele niet-leden aan de baan zelf nog de mogelijkheid kregen alsnog lid te worden. Dit natuurlijk met inachtneming van de algemene en ijsbaanspecifieke richtlijnen ter voorkoming van verspreiding van corona.

Donderdag en vrijdag was het nog haast onmogelijk een volledig rondje te schaatsen omdat aan de kant van de Hereweg Noord sprake was van erg slecht ijs door de sneeuwstorm op zondag. Optimaal is het niet geworden maar met behulp van ouderwetse sneeuwvegers en een gasbrander is het vrijdagavond gelukt de baan zodanig te prepareren dat het mogelijk werd het volledig rondje af te leggen. Ook hebben we elke avond met warm water en gieters de scheuren behandeld om vervelende valpartijen zoveel mogelijk te voorkomen.

Spijtig genoeg was het dit jaar niet mogelijk de kantine te openen. We hopen dat dit een volgende keer wel weer mogelijk is omdat de kantine-omzet voor ons als kleine vereniging een belangrijke bron van inkomsten is. Ondanks de korte periode van natuurijs hebben we tot ons grote plezier een 15-tal nieuwe leden mogen verwelkomen.

Wat voor de jongste jeugd gold, geldt tevens voor de overige schaatsers en toeschouwers. Graag willen wij ook jullie complimenteren voor de wijze waarop jullie je aan het corona protocol hebben gehouden.

Hopelijk kunnen we jullie allen volgend jaar weer verwelkomen op en rond de ijsbaan.

Met sportieve groet,

Het bestuur.