De vorderingen van de verbouwing op 30 april. De banen zijn inmiddels gereed.
De vorderingen van de vernieuwingen. De banen zijn inmiddels gereed. (30 april 2013)

De tennisvereniging is bezig met een grondige verbouwing/vernieuwing. Wat nu exact te plannen zijn en wat er gaat gebeuren dat is bij velen nog onbekend. Dit was een reden om eens een kijkje te gaan nemen bij de bouw. Secretaris Albert Zwinderman geeft een rondleiding en informatie over de plannen en vorderingen.

Na de privatisering van de tennisbanen werd de tennisvereniging zelf eigenaar van de banen en de kantine. Dit betekent dat de vereniging zelf mag beslissen wat er gaat gebeuren, maar dat betekent ook dat al het onderhoud nu zelf door de vereniging betaald en gedaan moet worden. De gemeente heeft echter wel een bedrag beschikbaar gesteld om éénmalig een grote vernieuwing uit te voeren aan de banen en de kantine. Twee van de drie banen zullen worden voorzien van “gravel plus premium”.  Dit is een nieuw soort ondergrond, dat een stuk minder onderhoud nodig heeft dan een traditionele gravelbaan. Het water zal worden afgevoerd door goten naast de baan. Het water hoeft niet meer naar de ondergrond weg te sijpelen, zoals dat bij de traditionele baan wel gebeurde. Na regen is de baan dan ook sneller bespeelbaar. Dit betekent ook dat principe het hele jaar getennist kan worden. Alleen bij invallende dooi zal de baan niet betreden mogen worden. De nieuwe baan is fijner van structuur dan een gewone baan. De speelbaarheid is vergelijkbaar met normaal gravel. De KNLTB gaat de nieuwe banen keuren na het afronden van de aanleg. In de toekomst kunnen er dan eventueel toernooien gespeeld worden tegen spelers van andere verenigingen.

De derde baan blijft een gewone gravelbaan. Fedde de Boer heeft zich ontfermd over deze derde baan is nu bezig om deze weer bespeelbaar te maken. Het behoudt van de derde baan maakt het mogelijk om competities tot 36 personen te spelen. De kantine zal een nieuw keukenblok krijgen en het schilderwerk wordt opgeknapt.

De aanleg van de banen en het hekwerk is uitbesteedt aan Bouma Sport en Groen BV uit Tynaarlo. Al het andere werk, zoals de bestrating, verlichting en het opknappen van de kantine wordt gedaan door vrijwilligers. Deze vrijwilligers hebben er al vele weken tijd in gestoken om alles weer perfect te krijgen. De tennisvereniging is deze mensen nu ook al erg dankbaar! Om alles af te ronden zal er echter nog veel moeten gebeuren. Als je mee wilt helpen kun je contact opnemen met Albert Zwinderman, Henk Scholte-Aalbes of Stefan Ratgers. De planning is dat ergens in juni de officiële opening is, dan moet alles klaar zijn. Dit geldt echter niet voor de banen, deze zullen voor 12 mei klaar moeten zijn, want dan beginnen de lessen. Vanaf dan kan er dus weer gespeeld worden op de banen.

Een grote verandering t.o.v. van vroeger is het schrappen van de verplichte kantine diensten. Veel mensen vonden deze diensten vervelend. Er gaat gewerkt worden met vooraf betaalde strippenkaarten. Het aantal genuttigde consumpties wordt hierop afgestreept. Dit zal deels op goed vertrouwen gaan. Een lidmaatschap voor een jaar kost 65 euro. Een junior lidmaatschap kost per jaar 30 euro. Het aantal leden is sinds vorig jaar verdubbeld van een kleine 40 naar 80 personen.

Geef een reactie