Alvorens ik de vraag van de week stel even een mededeling van huishoudelijke aard; de afgelopen jaren kreeg diegene die als eerste het juiste antwoord instuurde een bonus van maar liefst 4 punten. Dit doen we niet meer. Het zorgt namelijk voor onevenredige spanning en ik heb al meerdere meldingen gekregen van ververs-duimen. In plaats van deze bonus komt een ‘vaste-klanten-premie’. Vanaf 2 deelname’s krijg je al 0.2 bonus punten, diegene die alle 10 vragen in een ronde mee doet krijgt 5 bonus punten. Dit zorgt voor wat rekenwerk en een aanpassing van de wiskundige modellen die de ranglijst samenstellen, daarom deze week nog geen ranglijst. Het juiste antwoord op de vraag van vorige week was; sleutelbloem.

Aangezien heel Nederland in quarantaine zit zal ik volgende week vragen om een foto die deze situatie het beste uitbeeld, begin alvast maar foto’s te maken.

Voor deze week eerst nog een normale vraag.

De vraag

Het is jullie natuurlijk opgevallen dat het prachtig mooi weer is!

Ik trek er dan ook graag op uit om te kunnen genieten. Een van m’n vaste rondes loopt langs het bijenhotel. Wat mij opvalt is de hoeveelheid dieren die hier gebruik en misbruik maken van de door de mens gecreëerde natuur. Ed en Willem zijn hier typische voorbeelden van, verantwoordelijk voor een flinke kostenpost en een versnelde afschrijving van een mooie jonge boom.

Hoeveel dagen zitten er tussen het maken van de foto links en de foto rechts?

Het antwoordformulier  Je naam:* Je E-mailadres: *
     
  Je antwoord*
  Ik ga akkoord met het reglement en de privacyvoorwaarden

  Het algemeen klassement

  Volgt nadat ik klaar ben met het hoofdrekenen.

   

  Dit is de eerste ronde, er is nog geen klassement beschikbaar.