DE VRAAG: 7 – Blaricum aan de Beek – UITSLAG & ANTWOORD

186

Het is mooi wonen in Gieterveen, dat is voor niemand hier écht een verrassing. Dat laat zich ook zien in de torenhoge huizenprijzen. Ik vroeg me vanochtend, toen ik op funda.nl keek of er nog wat te koop was, af; woon ik in het pitoreske Gieterveen of moeten we ons hernoemen naar Blaricum aan de Beek.

Wat is de som van de vraagprijs van alle woningen die Gieterveen (dorp + buitengebied) te koop zijn?
Tip: het gaat enkel om de woningen die op dit moment beschikbaar zijn.

 

Het antwoordformulier

[time-restrict-repeat type=”weekly” onday=”Saturday” offday=”Tuesday” ontime=”00:00:00″ offtime=”23:59:59″]
Helaas, je kan niet meer reageren.[/time-restrict-repeat]
[time-restrict-repeat type=”weekly” onday=”Wednesday” offday=”Friday” ontime=”00:00:00″ offtime=”23:59:59″]

  Je naam:*

  Je E-mailadres: *

   

   

  Je antwoord*

  Ik ga akkoord met het reglement en de privacyvoorwaarden


  [/time-restrict-repeat]

  Het goede antwoord

  Het antwoord is lastiger dan dat de vraag in eerste instantie doet vermoeden. Dit komt aan de ene kant door de woningenbubbel die onder hoogspanning staat. Huizen zijn verkocht vóórdat je het goede antwoord uit kan rekenen.

  Daarnaast is er onenigheid over de term ‘beschikbaar’. Ik dacht me er gemakkelijk van af te maken door gebruik te maken de filter optie die Funda aanbiedt. Dat was te kort door de bocht.

  Mijn wederhelft, die midden in de nacht wakker was geworden en toen zag dat de nieuwe vraag online stond, had een andere definitie gebruikt. Gesteund door juridische teksten, vonnissen van rechtbanken en halve wetboeken werd m’n schoonzus, advocaat van beroep, ontboden aan mijn koffietafel om mij duidelijk te maken dat ik haar antwoord niet fout mocht r

  ekenen. Er werd al een luchtbed opgepompt toen ik licht tegenstribbelde en een stellig betoog voerde waaruit moest blijken dat een klacht indienen geen enkel nut had, want de jury had altijd gelijk en ik bén de jury.

  Ergens had ze wel gelijk, een huis is niet meer beschikbaar als het koopcontract getekend is, een huis onder bod geeft betrokken partijen enige garantie, maar het verbiedt andere geïnteresseerden niet om alsnog te overbieden.
  Maar áls ik deze definitie gebruik moet ik ook controleren of bij de huizen die op Funda staan de juiste status wel is weergegeven. Daar had ik ook geen zin in.

  Aangezien de jury toch altijd gelijk heeft blijf ik bij de eerste definitie. Het knopje op funda.nl. €1.518.000 is het enige juiste antwoord op de vraag deze week. Als u zich nu afvraagt hoe dat thuis verder moet? Daar heeft Jochem Myjer een toepasselijk lied over geschreven.

  Het algemeen klassement

  Het algemeen klassement ziet er na de 6e ronde als onderstaand uit.
  [table id=2 /]