Dorpsvlaggensoap: deel 126

524

Op Gieterveen.com was het ijzingwekkend stil rond het ontwerp van de nieuwe dorpsvlag van Gieterveen. Achter de schermen werd echter bijna een strijd op leven en dood geleverd binnen het bestuur van uw favoriete lokale website over dit onderwerp.  Het volgende was namelijk het geval:

Lang geleden op een doordeweekse zaterdagmiddag, maar het zou ook best een donderdagavond geweest kunnen zijn, heeft ooit iemand bedacht dat Gieterveen een vlag moest hebben die door iedereen mooi bevonden zal worden en bij feestelijkheden met trots aan gevels en vlaggenmasten zou worden gehangen. Dit plan vond brede steun bij de redactie van deze pagina en een ontwerpwedstrijd werd snel uitgeschreven voor de inwoners van het dorp. We mochten vele ontwerpen ontvangen! Na twee verkiezingen kwam hier uiteindelijk één ontwerp naar voren die met een grote meerderheid door de inwoners van het dorp verkozen was. Dit ontwerp was van Tinus Everts en met veel genoegen konden wij hem daarvan op de hoogte brengen. Tot nu toe nog geen splijtzwam te bespeuren in dit tot nu toe uiterst succesvolle project!

Om alles netjes te doen verlopen, was er bedacht om met het verkozen onderwerp naar de vlaggenkundigen van het heraldisch genootschap te Assen te gaan om het ontwerp te “finetunen” alvorens tot massaproductie over te gaan. Deze wijze heren in de vlaggenkunde kwamen met de melding dat een vlag geen tekst mocht bevatten, omdat de vlag ook een andere zijde heeft.  De letters zouden dan in spiegelbeeld afgebeeld worden. Het gewonnen ontwerp droeg de tekst “GIETERVEEN”. Op dat moment was er gedonder in de glazen binnen het bestuur. De helft van het 5 koppige bestuur vond dat de vlag in zijn originele ontwerp met tekst moest blijven en de andere helft vond dat de tekst het veld moest ruimen. Tinus heeft daarop ook nog een tweede ontwerp gemaakt, deze keer zonder tekst. Echter de discussie wel of geen tekst liep muurvast en “De Grote Impasse” was een feit. Om een dreigende afsplitsing (hartjegieterveen.nl) te voorkomen werd er verder met geen woord meer over geroerd en de vrede keerde langzaam terug binnen uw webstek.

Echter, zo nu en dan kwam er vanuit de bezoekers van de website (al dan niet snerend) de vraag hoe het met “De Vlag”stond. Het gevoel van onbehagen stak dan weer de kop op. Uit eindelijk onder het genot van een dubieus stooksel uit een niet nader te noemen lokale Gieterveense stokerij werd er voor iedereen totaal onverwachts de knoop door gehakt en zijn er twee vlaggen afgedrukt.  Deze zijn zonet in de vlaggenmast gehezen en hangt nu fier in top op de parkeerplaats het multifunctioneel centrum te Gieterveen. U raadt het waarschijnlijk al; We laten het aan u over. Dus welke moet het worden? Eéntje met tekst of ééntje zonder tekst. Uw ongezouten mening graag in de comments hieronder of schiet één van de bestuursleden aan. Dan gaan wij als bestuur weer in conclaaf met elkaar en hopen dan spoedig op witte rook.

Zo en dan nu verder met de welkomstbox…