Dames tweede in tussenstand, Gieterveen 2 wint 10 keer op rij en Gieterveen 1 neemt punten mee uit Gasselte

429

GIETERVEEN – De lokale voetbalclub heeft dit weekend haar beste beentje voor gezet door vele overwinningen te boeken. Van alle wedstrijden werden er maar liefst in winst om gezet. Alle drie seniorenteams die bij de vereniging spelen, hebben hun wedstrijd gewonnen.

Eerst waren het zaterdag de dames. De lastige uit wedstrijd tegen VKW in Westerbork werd met 4 doelpunten voor en 1 tegen gewonnen. Zondagochtend stond het tweede elftal voor de taak om Alteveer 3 te verslaan en om op deze manier in de strijd om het kampioenschap mee te blijven doen. Na 90 minuten spelen stond er winst op het scorebord 3-1. Aan het eerste elftal om de goede prestaties voort te zetten. In Gasselte moest directe concurrent voor de 7e plaats, GKC verslagen worden. Mede door een uitstekend spelende Jorg Post (3 assists, 1 goal) wist Gieterveen te winnen (2-5).

VKW VR1 – Gieterveen VR1
Tekst: Willemijn Dieterman

Het is half drie als de scheidrechter de wedstrijd in gang blaast.. De eerste 15 minuten gaat het gelijk op. VKW heeft een paar kleine kansjes, maar zonder succes. Marjolein staat goed paraat en loopt goed uit om de bal te pakken. Dan komt de eerste goede aanval aan de groene kant. Rianne krijgt de bal en sprint naar voren. Ze kijkt goed waar onze spits Janniek staat en geeft een voorzet precies op het hoofd van Janniek, die vervolgens haar hoofd tegen de bal drukt en richting doel mikt. De keeper is machteloos. Een prachtige eerste doelpunt met het hoofd gemaakt,  1-0 voor Gieterveen.

Jose en Maaike moeten achterin een paar goed hard rennen om hun vrouwtje bij te houden. Gieterveen is zoekende naar de 2-0. En deze komt al snel. De groene dames krijgen een corner mee en deze wordt genomen door Chantal. Ze knalt de bal richting doel waar 4 groene dames een poging doen om te scoren. Is het Hanneke? Of toch Sahela, of nee Janniek? Door veel geklungel voorin is het uiteindelijk Rianne die de bal voor haar voeten krijgt en scoort. Yes 2-0! Niet heel snel daarna is VKW weer in actie. Chantal moet mee verdedigen en tikt hierbij een vrouwtje van het blauwe team aan. De scheids twijfelt geen moment en fluit gelijk voor een vrije trap. Net buiten de 16, dus geen gunstige plek. Marjolein staat op de goede plek om de bal tegen te houden. Helaas schiet de aanvaller van VKW zo hard dat Marjolein alleen de bal even aantikt, en vervolgens de bal in het doel rolt. Helaas 2-1. Maar we staan nog steeds voor dus het kan nog steeds. Na dit doelpunt is het al snel rust.

De tweede helft begint Hanneke voorin en Eslie als wissel. VKW is de eerste 15 minuten van de tweede helft continu in de aanval en Gieterveen kijkt toe. Als ze nu niet actie ondernemen dan komt de 2-2 steeds meer in de buurt. VKW krijgt kansen en aan de kant word veel ‘Oeh’ en ‘Aah’ geroepen. Zo spannend is het. We staan dan wel voor, maar ervaring met het blauwe team is dat ze in de tweede helft feller en agressiever worden. Gelukkig weet het groene team op tijd de knop om te draaien en zijn de kansen nu aan de andere kant. De goede kant dus!

De keeper staat zo ver uit haar doel dat Gieterveen hier echt van moet profiteren! Chantal heeft de bal en heeft alle ruimte. Ze kijkt en ziet hoe de keeper staat. Ze schiet de bal richting doel. En  de bal eindigt mooi achter de keeper in het doel. Prachtig doelpunt! 3-1!! De keeper van VKW kijkt ernaar en vraagt zich af hoe dit kon gebeuren. Ze durft dan ook niet meer zo ver uit het doel te staan.

Janniek wordt onder uitgehaald met drie verdedigers achter haar aan. Niet heel gek dus dat de scheids daarvoor fluit! Al hoewel, de scheids fluit wel voor meer gekke dingen. Maar nu voordeel voor ons dus actie! Nog even een discussie tussen Chantal en Janniek.  Uiteindelijk is het Chantal die de vrije bal mag nemen.. Chantal schiet de bal prachtig richting kruising, maar de keeper is haar te slim af en vangt de bal op.

Chantal is vandaag op dreef want ook het volgende doelpunt mag ze op haar naam schrijven. Gieterveen krijgt een corner mee en deze wordt genomen door Chantal. Ze schiet de bal richting doel, wordt weggeschoten en komt weer in de voeten van Chantal terecht. Ze kapt twee vrouw voorbij, kijkt, schiet en BAM! Rechts in de kruising, 4-1!

Met nog een paar minuten op de klok, maakt VKW geen schijn van kans meer. De scheids vind het ook wel genoeg en fluit (een paar minuten te vroeg) af. Gieterveen wint, neemt drie punten mee naar huis en vestigt zich aan de top van de kampioenspoule. Om de overwinning te vieren hebben de dames de onderstaande ‘overwinnings-selfie’ gemaakt.

De vrouwen van Gieterveen vieren hun overwinning op VKW.

Gieterveen 2 – Alteveer 3
Tekst: Youri Pruim

De nummer 9 van de competitie kwam op bezoek bij de inmiddels nummer 2 van de competitie (Gieterveen, 1 wedstrijd minder dan Gasselternijveen. verschil 1 punt). De groenhemden hadden na 9 duels winst oprij alle vertrouwen in een goede afloop. Frans Voorhorst floot voor de eerste helft en het initiatief lag meteen duidelijk bij Gieterveen.  Het eigen spel kon ‘gerust’ gespeeld worden.

Vedette Roel Drent kreeg dan ook grote kansen om de score te openen.  Het duurde tot de 25ste minuut dat Drent de score kon openen. De doelman speelt de bal zo in de voeten bij Drent die vervolgens koelbloedig afrond, 1-0! Na de goal volgen nog vele kansen, maar zoals gebruikelijk weet Gieterveen die niet te verzilveren.  Alteveer kon geen vuist maken. Slechts 1 schot werd richting de goal van de Gieterveeners afgevuurd, dat vervolgens ook nog naast ging. Met behoorlijk wat extra tijd besloot scheidsrechter Voorhorst te fluiten voor de rust.

Het spel werd vaak onderbroken door vele wissels van Gieterveen die continu konden door wisselen dankzij de grootte selectie, ook vele blessure gevallen aan de kant van Alteveer zorgden voor vertraging. De mannen zochten de thee op met een goed gevoel. In de rust werd er nogmaals gewisseld. De vaste grensrechter, Robert Hoving, was niet aanwezig dankzij zijn wekker die hem in de steek liet, dus Johannes Deuring besloot de 2de helft de vlag in handen te nemen.

Beide partijen hadden weer zin in de 2de helft en stonden alweer vroeg op het veld.  Na rust veranderde het spel beeld niet. Gieterveen had weer vele kansen. Maar ook van afstand kon de bal er niet in. De ballen jongens hadden het zwaar en moesten een paar keer het weiland/straat op opzoek naar de bal.

Ongeveer na een kwartier spelen was plots Alteveer daar. Een lange bal die over de verdediging valt en zo 2 spelers vrij voor de keeper zette. Grensrechter Deuring zag niet dat beide mannen duidelijk en ruim 4 a 5 meter buitenspel stonden. Toch ging de goal door en stond zomaar de 1–1 op het scorebord.

Gieterveen schrok wakker en ging weer snel op de aanval. 10min na de goal van Alteveer weet linker middenvelder Johan De Vries op geweldige wijze de 2-1 te maken. Vanaf de punt van het strafschop gebied wipt hij de bal schitterend de winkelhaak in. Keeper kansloos gelaten 2–1! Weer ongeveer 10min later volgt er een corner van Drent die de bal recht op het hoofd van De Vries legt die de bal gecontroleerd over de doellijn kopt en zo de 3–1 maakt. Daarmee geloofde Alteveer het wel en werd de wedstrijd rustig en sportief uitgespeeld.

GKC 1 – Gieterveen 1
Tekst: Stefan van der Veen

De eerste 10 minuten was Gieterveen de bovenliggende partij. Via de zijkanten ontstonden er dreigende situaties die niet tot grote kansen leidden. De eindpass of voorzet was daarvoor vaak te onnauwkeurig .
De rest van de eerste helft was van beide kanten zeer matig. Gieterveen had veel onnodig balverlies en kwam er voetballend niet uit. Gasselte probeerde vooral te profiteren van de snelheid van spits Kolp en de goede lange trap van aanvoerder Heijerman. Tot grote kansen leidde dit niet. Danny Kolp probeerde het keeper van Dijken vanaf rand strafschopgebied een aantal keer moeilijk te maken. Aan de andere kant stuitte Jorg Post op de keeper van GKC en had hij ook een goede redding in huis op een intikker van Ben Bitter.
De score werd na een klein half uur alsnog geopend door de thuisploeg. De uittrap van keeper van Dijken belandde in de voeten van een Wieringh, die met een simpele breedtepass Kolp voor een leeg doel zette. Dit was geen uitdaging voor de topscoorder van de thuisploeg. 1-0.

Ook de gelijkmaker kwam knullig tot stand. Vlak voor rust veroverde van der Veen de bal van Arnold Pit. Aangezien Pit de laatste man was, kon van der Veen afstormen op het vijandelijke doel. Met een schuiver kon de 1-1 worden genoteerd.

De thuisploeg leek al aan de pauze te denken, want 2 minuten na de gelijkmaker stond de 1-2 al op het scorebord. Laurens Trip kon vlak voor het doel aannemen en inschieten na een goede voorzet van Jorg Post.
Voor Gasselte kwamen deze doelpunten op een ongelukkig moment, want direct na de 1-2 floot de scheidsrechter voor het rustsignaal.

Waar Gasselte in de 2e helft nog goed uit de startblokken kwam, na een goede mogelijkheid vanaf de aftrap, was het na rust Gieterveen dat het spel bepaalde. Het veldspel was aanzienlijk beter dan in de 1e helft, waar Gasselte bleef gokken op de kwaliteiten van spits Kolp.
Het eerste wapenfeit van Gieterveense zijde kwam op naam van uitblinker Post die met een hard afstandschot het latwerk teisterde.
Niet veel later werd de voorsprong alsnog uitgebreid. Na een goede aanval werd Trip bereikt door een scherpe steekbal van Post. Nadat de keeper werd omspeelt kon hij zijn 2e doelpunt van de middag noteren. 1-3.

Dit doelpunt luidde een kwartier in waarin de thuisploeg compleet werd overlopen. Eerst was het Wilte Nijhuis die na een goede loopactie werd bediend door Post(1-4), waarna Post zelf aantekende voor de 1-5.

De thuisploeg was daarentegen niet bij machte om kansen te creëren tegen het sterke centrale duo in de verdediging van de groenhemden.
Aan het einde van de wedstrijd kwam de thuisploeg weer iets beter in de wedstrijd. Er werd met veel risico gespeeld, waardoor er achterin veel ruimte ontstond, maar er ook meer kansen ontstonden voor de Gasselters. Vooral Nijhuis en wisselspeler en veteraan Roel Drent kregen nog kansen, maar konden deze niet verzilveren. Aan de andere kant was het Richard Wiering die de bal na een afgeslagen aanval knap over de uitkomende van Dijken stiftte. 2-5.

Na dit doelpunt kreeg spits Boontjes nog een rode kaart te zien. Op de terugweg naar eigen helft bracht hij een speler naar de grond terwijl het spel stil lag. Dit was dan ook het enige smetje in de verder sportieve wedstrijd.

Alle uitslagen op een rijtje

[table “” not found /]

Aankomend weekend mag het eerste elftal genieten van een weekje rust. De dames spelen thuis om 14:00 uur de inhaalwedstrijd tegen de vrouwen uit Borger. Het tweede elftal mag proberen het tweede elftal van de ‘Buuner Beren’ te verslaan in jacht op het kampioenschap. De wedstrijd begint om 10:00 uur. Voor beide wedstrijden zijn supporters van harte welkom!