Twee dagen na het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Aa en Hunze dat v.v. Gieten een extra fooi toegeschoven krijgt om haar sportcomplex te renoveren, heeft het college van B&W bekendgemaakt verregaande plannen te hebben voor een compleet nieuw sportcomplex in Gieterveen. 

Het nieuwe complex zal worden gesitueerd op de strook tussen het huidige voetbalveld en de jeu des boules baan in. Parkeerplaatsen worden gecreëerd op de huidige tennisbanen, welke worden verplaatst richting de Beek. De jeu des boules banen worden compleet gerenoveerd en er zal een indoor jeu des boules oefenbaan worden gebouwd in de nieuwe gezamenlijke kantine waar alle sportverenigingen in Gieterveen gebruik van gaan maken.

Impressie van de nieuwe kantine.

Huzarenstukje op het nieuwe complex, waarvan een naam nog verzonnen moet worden, is een verschuifbaar kunstgrasveld. Indien het weer niet toestaat om op het normale grasveld te spelen, kan dit veld gemakkelijk over het echte veld geschoven worden, waarbij enkel de doelpalen opnieuw gemonteerd dienen te worden. Zo kunnen voetbaltrainingen en -wedstrijden altijd doorgang vinden, in weer of wind.

De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met deze baanbrekende plannen, maar er worden geen problemen verwacht. Hoeveel geld exact gemoeid is met deze plannen is nog niet bekend, maar dit dan ook niet belangrijk. Het gaat om groei, plezier en samenwerking. Momenteel lijkt het geld wel niet op te kunnen binnen de portefeuille sport van onze gemeente.
Er wordt overwogen om de kleedkamers uit te voeren met een sauna en een 25 meter bad toe te voegen aan het complex.

Indien er geen bedreigde diersoorten worden ontdekt die huisvesten op de bouwlocatie, dat nu nog een bosrand is, kan de bouw naar alle waarschijnlijkheid over exact 1 jaar, 1 april 2018 van start gaan.

 

 

Geef een antwoord