Zaterdag 26 mei werd door jeu de boules vereniging De Uithoek uit Gieterveen het Aa en Hunze toernooi 2018 georganiseerd. Het was een open promotietoernooi , dus voor een ieder toegankelijk. Er hadden zich 29 teams aangemeld, dus dat betekende alle hens aan dek voor de organiserende vereniging.

Weken van te voren hebben een aantal leden de handen uit de mouwen gestoken om de baan er perfect bij te laten liggen, en er voor gezorgd dat de deelnemende teams het op de dag zelf aan niets ontbrak met hulp van een aantal vaste vrijwilligers. Het toernooi werd geopend door het oudste spelend lid de heer J.Bunt (88) en het jongste lid van de vereniging Marjolein Mennega (10). Er werden 4 partijen gespeeld door de deelnemers en het werd ondanks de warmte een spannende strijd.

Rond 16:00 uur konden wedstrijdleider G.Kramer en voorzitter F Smit de winnaars bekend maken. Het was een sportief en bovenal gezellig toernooi en nadat alle deelnemers een presentje hadden gekregen omdat eigenlijk iedereen wel een beetje kampioen is, vond de huldiging plaats van de ware kampioenen. Geëindigd op de eerste plaats en dus kampioen van de Gemeente Aa en Hunze de heer T.Slagter en mevrouw R. van Kesteren. Op de 2e plaats gelegenheidsduo L.Prinsen en J.vd Heide. De 3e plaats werd ingenomen door W.Vos en R.Vos en tenslotte de zwaar bevochten 4e plaats door R.Slot en T.Pronk.

Alle winnaars kregen een mand met inhoud en een bokaal. De vereniging kan terugkijken op een geslaagd evenement wat zeker voor herhaling vatbaar is.