Gieten wint derby met miniem verschil

313

GIETERVEEN – Voor de derde keer dit seizoen speelde Gieterveen tegen Gieten. De eerste confrontatie op veld werd in Gieterveen kansloos met 0-9 verloren. Het tweede treffen, ditmaal in de zaal wist Gieterveen met 3-1 te winnen. Gisteravond stond de uitwedstrijd in Gieten op het programma.

Op voorhand lijkt het duidelijk dat het een kansloze avond wordt voor Gieterveen, dat is Gieten aan haar stand, positie op de ranglijst en resultaten uit het verleden ook verplicht.

Het begin van de wedstrijd leek daar ook op. Gieten had een duidelijk veldoverwicht, zonder noemenswaardige kansen te creëren  De eerste kans van de wedstrijd was echter voor de Gieterveners. Een harde voorzet van de rechterkant kon niet meer aangeraakt worden door Jordi Bakker waardoor de bal voorlangs suisde. Na een periode waarin kleine kansen aan beide kanten werden afgewisseld met een strategisch pass-spelletje op het middenveld wist Gieterveen nog één keer gevaarlijk door te komen.
Het was Jerremy Weerts die alleen op doelman Tappel afging, die keurig pareerde en zijn doel schoon hield.
Beide ploegen wisten niet tot scoren te komen in de eerste helft, voor de Gieterveners een keurige uitgangspositie voor de tweede helft.

In de rust benadrukte leider Mark Roossien dat er geen ruimte gegeven mocht worden aan de thuisploeg. De maximale toegestane ruimte was slechts een halve voet.

De tweede helft leek erg veel op de eerste helft echter waren beide teams van speelhelft gewisseld. Gieterveen bleek een waardig tegenstander voor Gieten en er werden absoluut geen kansen weggegeven. Het duurde tot de 70ste speelminuut totdat Gieten de score opende.
Een schot werd in eerste instantie keurig gepareerd door doelman Groenhof, maar de rebound van de voet van Jarno Hoiting was te machtig voor Groenhof.

Gieterveen zag nog 20 minuten kans om de gelijkmaker te maken, onder andere Stefan van der Veen en Jerremy Weerts wisten nog een kans te missen.
De grootste kans op de gelijkmaker was voor de jonge Bert Kupers. In de laatste minuut van de extra speeltijd wist hij zijn hoofd net niet aan de bal te krijgen en zo werd de nederlaag een feit.

Hoewel de prestatie goed te noemen is, heerst er hier en daar toch een zure nasmaak. Er had hier gewoon een puntje gepakt kunnen worden.

Gieten 1  – Gieterveen 1

Eindstand: 1-0 (0-0)

Gieterveen:

J, Groenhof; H. Mulder(’50 G. Smeenge),  K. Meering (aanvoerder), M. Mulder, J. Thijs;J. Bakker (’60 B. Kupers),  N. Drent, T. Ramaker (’70 S. Doeve); J. Post, S. van der Veen, J. Weerts.

Laten we hopen dat het scorend vermogen zondag weer aanwezig is bij de strijd tussen Kielwindeweer en Gieterveen aan de Pieter Venemakade in Kiel. De aftrap van deze wedstrijd zal om 14.00 uur worden verricht.