Gieterveen 1 trekt in Grolloo aan het langste eind

421

De eerste wedstrijd na de winterstop stond op het programma in en tegen Grolloo, bekend als SGO. Ondanks het vieze en koude weer was er toch weer een vaste groep supporters die fanatiek langs de zijlijn stond. De thuiswedstrijd tegen SGO was een spannende strijd waarin Gieterveen uiteindelijk met 5-4 aan het langste eind trok.
Helaas was vleugelspits Jorg Post deze wedstrijd afwezig, daarentegen deden de talenten Bert Kupers en Rideon de Vries vanuit de A’s mee.

De eerste helft werd gestart en Gieterveen mocht gelijk tegen de wind in opereren. De wind had duidelijk een grote invloed op de wedstrijd, waardoor het bespelen van de lange bal vrijwel onmogelijk leek. Toch kregen beide teams het voor elkaar om mekaar vooral door de lucht aan te spelen. Dit leidde tot veel onvoorspelbare ballen en grote en kleine kansen aan beide kanten van het veld.

Eerst was het Jerremy die alleen voor de keeper de bal niet goed raakte en was het Stefan die voor open doel een kaats maakte met het latwerk. Vlak na de kans van Stefan was er een vergelijkbare mogelijkheid voor SGO. Vanaf 3 meter van het doel werd de bal hoog over ‘gerost’.
Vijf minuten voor het rustsignaal vond J. Weerts het tijd voor een solo-rondje. Vanaf de rechterkant van het strafschopgebied dribbelde hij Messiaans naar de linkerkant van het strafschopgebied. De laatste man van SGO was wel klaar met deze ‘one man show’ en haalde hem naar de grond, penalty. Jerremy besloot hem zelf te nemen en stuurde vakkundig de keeper de verkeerde hoek in. 0-1!
Opluchting in het veld en langs de lijnen. Men hoort de spelers aan de aftrap spreken over ‘scherp blijven’ en ‘doordrukken’.
Dit is dan ook een minuut lang gelukt. Vanaf de aftrap werd gelijk een goed lopende aanval opgezet waar de 1-1 uitkwam. Tranen. 1-1!
Op slag van rust kwam Weerts nog een keer goed door aan de linkerkant en zette Jeroen ‘de Buurman’ Thijs vrij voor het doel. Deze schoot de bal slecht in, waardoor de bal in de kluts voor de voeten van Stefan kwam. Deze schoot hard in, maar werd prachtig op de doellijn gered. Helaas niet door de keeper. Rode kaart en een penalty is hier de regel, maar de grensrechter kent de mazen in de wet en riep dat de bal al achter de lijn was voordat de verdediger van SGO de bal beroerde. Geen rode kaarten, geen penalty’s, wel een score. 1-2!

Na de rust was er hetzelfde beeld als in de eerste helft. Het eerste kwartier was voor de gasten, het laatste half uur voor de thuisploeg. Gieterveen bleek in dit kwartiertje echter wel effectief. Maarten Mulder schoof goed in en gaf de bal aan Stefan op de hoek van het strafschopgebied. Met een bekeken balletje (voorzet) werd de doelman verslagen. 1-3!
Direct hierna volgden nog een aantal goede kansen voor de gehele aanvalslinie, maar deze werden niet benut. SGO kreeg daarentegen ook een aantal goede kansen en scoorde 20 minuten voor tijd de 2-3!
Het zouden nog een spannende 20 minuten worden met kansen over en weer. De Gieterveners hielden stand en sleepten de 3 punten over de streep. Einduitslag: 2-3!

Deze overwinning zorgt er voor dat de 5e plek is bemachtigt op de ranglijst. Een goede prestatie om straks met een moeilijke reeks tegen Buinen, Gieten en SVZ te beginnen. Ook was het leuk om te zien dat de jeugd het niveau goed aan kan in het eerste elftal.
Wij willen Rideon de Vries dan ook feliciteren met zijn debuut in Gieterveen 1.