Gieterveen 2 koploper na overwinning op Gasselternijveen 2

523

Het tweede herenelftal van vv Gieterveen heeft gisteren door een overwinning te boeken op Gasselternijveen de koppositie in de zondag reserve 6e klasse 19 gepakt. In de rust stond het team zonder coach en leider nog met 1-0 achter. Na rust wisten de mannen het krachtsverschil om te zetten in doelpunten. 1-3 was de eindstand.

Gieterveen begon in haar sterkste opstelling. Op doel Youri Pruim, die conccurent Lars Koops in de spitspositie heeft verdreven. De verdediging is gevormd door Daniel Sanders, Hans Mulder, Casper Mentink en aanvaller Craig Myers. Iwan Beekman, Johannes Deuring en Sjors Doeve bespelen het middenveld en de aanval bestaat uit Laurens Trip, Roel Drent en de eerder genoemde Lars Koops.  Aan de zijlijn staat Robert Hoving, de los vaste vlaggenist, die speciaal voor deze wedstrijd uit bed gevallen is.

Opvallend is de reservebeurt voor spits Thijs ‘Simon da Silva Pininho’ Piening. Vorige week, tegen Westerwolde, had hij het vizier wel niet op scherp staan (6x naast, 4x over, 3x  op de doelman en 2x buitenspel), maar gevaarlijk was hij wel.

Als er afgetrapt wordt op sportpark de Hunze in Gasselternijveen worden de intenties van de thuisploeg al snel duidelijk. Na 2 minuten ligt de eerste Gasselternijveen speler al op het grasveld en lijkt een blessure behandeling noodzakelijk. Op deze manier wordt de snelheid uit de aanval van de Gieterveners gehaald en komt het team niet in haar gebruikelijke spelritme.

Het eerste gevaar is dan ook voor het Gieterveensche doel als een hoge bal uit de kluts opeens op doel geschoten wordt. De corner die volgt levert evenwel geen gevaar op. 8 minuten later is het wel raak als vanuit de tweede lijn knap wordt binnengeschoten door een speler van Gasselternijveen.

Nog amper van de schrik bekomen krijgt Gieterveen ook al bijna de 2-0 aan de oren als de rechts buiten opeens voor doelman Pruim staat. Hij schiet naast.

Kansen voor Gieterveen zijn er ook zeer zeker wel. Het ontbreekt aan de juiste afwerking. Eerst is het Roel Drent die, na een 1-2 met Lars Koops, op de doelman schiet. 5 minuten later is het wederom Drent met een goede actie, maar zijn voorzet is te scherp. Niemand is in staat om binnen te tikken.

Na de rust kom Gieterveen gelijk goed uit de startblokken. Met name Roel Drent laat zien dat hij in topvorm is. Met speels gemak doorspeelt hij de benen van z’n tegenstander. De voorzet kan helaas door niemand worden benut.
Een minuut later is het dan wel raak als Sjors Doeve, zonder te kappen en te draaien, snoeihard binnen kopt en zo de gelijke stand op het scorebord zet.

De groenhemden zetten door en een minuut na de 1-1 krijgt het de kans op de voorsprong. Helaas schiet Roel mis.
In de 65ste minuut scoort Gieterveen wel! Na een knappe actie van Roel is het voor Lars een koud kunstje om binnen te tikken.

Het is nu zaak voor Gieterveen om met man en macht de voorsprong vast te houden. Casper Mentink krijgt bij een uiterste krachtsinspanning kramp in beide kuiten en is uitgevoetbald. Gelukkig stond Thijs Piening, na een warming up vanaf de eerste minuut, klaar om in te vallen.

Gasselternijveen krijgt nog voldoende kansen, maar keer op keer is het of een goede uitverdedigende actie of de uitstekend spelende doelman Pruim die de bal uit het doel weet te houden.  In het notitieboekje staat hij in de 81ste, 83ste en 86ste minuut genoteerd met een beste redding.

Het slotakkoord is voor Gieterveen. Thijs Piening stuur Laurens Trip in de diepte weg en hij weet de wedstrijd op slot te gooien.

Door deze overwinning staat Gieterveen 2 na 9 gespeelde wedstrijden op 22 punten. Dit zijn 2 punten meer dan naaste achtervolger Gasselternijveen.