Gieterveen 2 pakt eerste 3 punten in knotsgek duel

328

GIETERVEEN – Afgelopen zondag stond voor  zowel het eerste als het tweede elftal van Gieterveen een thuiswedstrijd op het programma. Het was een dag met afwisselend succes. Het tweede elftal haalde zijn eerste overwinning van deze competitie binnen door SVDB 2 met 6-5 te verslaan. Gieterveen 1 moet nog wachten op de eerste punten. Ondanks een voetballend overwicht moest het toch aan het kortste eind trekken en verloor met 0-2 van BNC uit Finsterwolde.

Doelman Youri Pruim maakte een verslag van de wedstrijd van het tweede elftal.

Zondag ochtend 10:00 uur werd er afgetrapt aan de Hoogkaamp, Er was nog maar nauwelijks gefloten voor de start van de wedstrijd of de 0 – 1 lag al tegen de touwen. Gieterveen 2 was duidelijk nog

Simon da Silva Pininho oefent zijn kenmerkende technische vaardigheden.

in de slaapstand. In de 4de minuut viel de 0 – 2 al door weer matig verdedigen en het niet mee komen van het middenveld. Al snel leek de wedstrijd beslist, totdat de aansluiting treffer viel van de voeten van Thijs ‘Simon da Silva Pininho’ Piening, een schot van Don kwam via de paal terug en Super Spits Thijs wist de bal in het netje te leggen.  2 – 1! Lang duurde het niet of de 3 – 1 werd al weer gemaakt. Een foute bal van Daniel zorgde er voor dat speler van SVDB op doel kon schieten, keeper Youri ging ook de fout in en kon niet keren. 3 – 1. Dit gebeurde slechts in 20min tijd. 5 minuten later wist SVDB de 4 – 1 al te maken door het hart van de defensie kon de spits 1 op 1 afronden,  keeper kansloos 4 – 1. Gieterveen legde zich er niet bij neer, via grote kansen van Lars(2x) en Don was een gelijke stand niet gek geweest.  Nota bene voorstopper Casper moest de treffer maken. Via een perfecte voorzet knikte Casper met het hoofd binnen. 4 – 2! Even leek er weer een beetje hoop te zijn, maar ook deze werd alweer snel de grond in gedrukt,  Eerst werd een afstand schot nog nipt met de vinger toppen van de keeper tegen de lat gedrukt maar kort daarna stond de 5 – 2 op het scorebord. Ook dit was een schot buiten de 16 die in de korte hoek binnenvloog.

Beide ploegen waren toe aan de rust, SVDB had niet genoeg spelers bij zich en moest met 10 man verder toen 1 van hun speler geblesseerd raakte. Na rust ging Gieterveen vol op de aanval, met 2 wissels werd er vol op de aanval gespeeld, Kort na rust werd dan ook het net gevonden, Opnieuw wist Casper dit keer met een bekeken schot het net te vinden. 5 – 3! Het geloof leek er nog niet echt, tot een kwartier voor tijd, een voorzet werd door een speler van SVDB zelf in het doel gekopt, een ‘Janmaatje’ zoals we afgelopen week konden zien bij Nederland- Tsjechië. Vanaf dat moment had het team door dat er een gelijkspel of misschien wel meer in zat. De bal werd nogmaals er in gepompt en SuperSub Patrick wist via een goeie actie de 5 – 5 binnen te schieten. De bal werd snel uit het net gevist en er was nog tijd genoeg om de winst binnen te slepen. 5 minuten voor tijd werd er nogmaals een voorzet  in gegooid. Iedereen miste de bal en Patrick kon achterin aannemen. Zonder enkele twijfel rost hij de bal de kruising in. 6 – 5! Het publiek dat de moeite had genomen om te komen werd zo beloond met een geweldig slot.

Zondag 21 september staat er een heerlijke derby op het programma.  Gieterveen 2 neemt het op tegen Gasselternijveen 2. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark de Hoogkaamp in Gieterveen en begint om 10:00 uur. Het eerste elftal treedt zondag aan in en tegen Wedde. De wedstrijd begint om 14:30 uur.