Gieterveen biedt goed tegenstand aan tweede garnituur Nieuw Buinen

334

Waar Gieterveen het voor de competitie nog opnam tegen Nieuw Buinen 1 en vrij kansloos verloor, namen de groenhemden het in de winterstop op tegen Nieuw Buinen 2. Dit bleek al snel een opponent die, zo bleek tijdens de wedstrijd, meer gelijkwaardige is en dit resulteerde in een doelpuntrijke wedstrijd.

Door: Stefan van der Veen

Gieterveen opende het bal al na een paar minuten. Een pass van Jordi Bakker viel tussen verdediging en keeper en werd door Niek Drent opgepikt die simpel kon intikken.
Drie minuten later kwam Nieuw Buinen langszij. Een vrije trap van de zijkant werd ingetikt door een totaal ongedekte speler van Nieuw Buinen. Vlak hierna kwamen de gasten zelfs op voorsprong doordat een lange bal van Kevin Koerts verkeerd werd ingeschat door de achterhoede, waardoor er weer een speler van Nieuw Buinen alleen voor keeper Pruim verscheen. 1-2.
Een foute terugspeel pass van Mulder werd onderschept door een speler van Nieuw Buinen die hem voorlegde waarna in een leeg doel kon worden ingeschoten. 1-3.
Deze stand was op dat moment geflatteerd. Het spel ging gelijk op, en ondanks dat er bij Nieuw Buinen een aantal spelers spelen die het verschil kunnen maken, was Gieterveen geen moment slechter in het veldspel. Het was een open wedstrijd doordat er 2 teams op het veld stonden die opbouwend wilden voetballen en risico’s namen.
Vlak voor rust kon Gieterveen weer op 1 doelpunt komen. Kevin Meering onderschepte de bal op het middenveld en stuurde met 1 strakke pass Niek Drent weg, die zijn 2e van de avond maakte.