GIETERVEEN – Ondanks de berichten dat het wel eens slecht weer zou kunnen worden, werd zondag de thuiswedstrijd tegen EEC onder zeer prettige omstandigheden afgewerkt. Dit was te zien aan de grote hoeveelheid meegereisde supporters van zowel de thuis als uitploeg. Het was een wedstrijd tussen 2 teams met ambities dit seizoen. EEC won de openingwedstrijd met een overtuigende 6-0 overwinning tegen Tynaarlo en Gieterveen nam zonder moeite de eerste 3 punten van het seizoen mee vanuit Buinerveen(0-2). Deze week moest Gieterveen het doen zonder Jeroen ‘de Buurman’ Thijs en Maarten Mulder.

Door: Stefan van der Veen

Nadat de spelers zich met een liefdevolle groepsknuffel compleet belachelijk en volledig gefocust hadden gemaakt kon de wedstrijd beginnen. Dit resulteerde deze keer niet in het gewenste effect. Na een fout in de combinatie op het middenveld lag er wel érg veel ruimte voor de linksvoor van de oranjen uit EEC. De vleugelspeler werd niet goed afgestopt waardoor hij een voorzet bij de spits op het hoofd kon leggen. De spits kwam keurig voor de man en kopte hem onberispelijk in het mandje. Zo stonden de jongens van Gieterveen al weer snel tegen een achterstand aan te kijken.
Het was de jongens aan te zien dat ze gewend zijn aan deze situatie, want het werd al vrij snel gevaarlijk voor het doel van de Eesenaren. Weerts bleek zijn man keer op keer te snel af en kwam een aantal keer tot een goede voorzet vanaf de achterlijn. Scherpte voor het doel ontbrak waardoor het ‘inpissen’ van de bal uitbleef.
Na een klein half uur werd de linksback van de uitploeg weer he-le-maal uitgespeeld, waarna de centrale verdediger er zat van was en de doorgebroken speler onderuit haalde. De Gieterveners dachten aan een strafschop, maar de verder uitstekend fluitende scheidsrechter liet het bij een gele kaart en een vrije trap op de rand van het strafschopgebied.
Grootste kans voor de thuisploeg was van spits Nijhuis. Na een mooie actie van Jorg kreeg hij de bal voor het inschieten. Van der Veen, vorig jaar nog spits, keek jaloers toe en besloot de bal op de doellijn tegen te houden.
Met een teleurstellende 0-1 werden de kleedkamers opgezocht voor een goed kop thee van kantineheld in spé, Tina Myers(zie VI, ma 23 september RTL7).

Met frisse moed kwam Gieterveen uit de kleedkamers, dat doelpunt moest vroeg of laat vallen. Ze begonnen dan ook goed aan de wedstrijd, maar de verdediging of de keeper bleek keer op keer niet te passeren.
Het was van beide kanten geen goede wedstrijden. Druk zetten door de mannen van Sihasale werd onschadelijk gemaakt door telkens een lange bal van de keeper van EEC. Gieterveen ging op zijn beurt mee in datzelfde spelletje en begon ook de lange bal te hanteren. Zo werd het de wedstrijd van de keepers. Dit wou echter niet zeggen dat het niet leuk was om naar te kijken! De spanning onder het aanwezige publiek steeg en zij lieten zich dan ook duidelijk horen. Dit leidde tot een felle, spannende strijd in het veld, wat trouwens nooit gemeen werd, met kansen aan beide kanten van het veld.
Zo zette Niek Jorg nog een keer vrij voor de keeper, maar Jorg besloot de bal voor te geven op Bert in plaats van zelf de schieten en ook Stefan kon de trekker niet overhalen na een combinatie door het centrum van de verdediging.
Ook de EEC’lingen kregen in de slotfase grote kansen, zo dwong uitblinker André de spits van EEC in een één op één situatie de bal naast te schieten en kwam hij razendsnel uit het doel na een afgeslagen vrije bal.
Halverwege de tweede helft kwamen Gert Smeenge en Laurens Trip in het veld voor Hans Mulder en Wilte Nijhuis. Dit bleek een gouden greep. Op het moment dat niemand het meer verwachte kreeg Laurens de bal aan de rechterkant van het veld. Hij zag dat de keeper rekende op een voorzet, waarna hij besloot de bal met een prachtige lob in de verre hoek te lepelen. Een ware explosie ontstond op sportpark ‘de Hoogkaamp’. Spelers, het publiek en de technische staf gingen uit hun dak bij de 1-1!
De emoties in de daarop volgende 3 minuten liepen hoog op. Zo kon de laatste man van de gasten zijn koffers pakken na zijn 2e gele kaart en konden ze in Gieten de technische staf van de uitploeg nog horen schreeuwen.
Uiteindelijk bleef de score op 1-1 staan, een uitslag waar beide teams tevreden mee kunnen zijn. Beide teams hebben namelijk kansen gehad op de overwinning.

v.v. Gieterveen – v.v. EEC (1-1)
0-1 ‘9 Mark Wanders
1-1 ’90 Laurens Trip

Gieterveen: Andre van Dijken; Hans Mulder(’80 Gert Smeenge), Jordi Bakker, Rideon de Vries, Ben Bitter; Bert Kupers, Stefan van der Veen, Niek Drent ; Jerremy Weerts, Wilte Nijhuis(’70 Laurens Trip), Jorg Post.

Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen FC. Amboina te wachten. Deze ploeg speelde zondag haar eerste wedstrijd van het seizoen en won met 1-4 in en van Tynaarlo.

Geef een reactie