Gieterveen en HOC in balans

375

Koploper Gieterveen had in de wedstrijd tegen runner-up HOC een unieke kans om de titel in de eerste periode in de wacht te slepen. Na een spannende wedstrijd, waarin eigenlijk alles in zat, hielden beide ploegen elkaar in balans: 2-2. Door dit resultaat heeft Gieterveen nog steeds het initiatief, maar blijft de ploeg uit Odoorn de groenhemden op de voet volgen.

Sterker HOC
En over de ze uitslag mochten de Gieterveners over de gehele wedstrijd gezien niet klagen. In de eerste helft was het namelijk HOC wat de lakens uitdeelde. Ieder persoonlijk duel ging in het voordeel van de bezoekers en met de snelle Richard Wiggers werd het veelvuldig gevaarlijk. Vooral in de omschakeling lag er veel ruimte achter de verdediging, waar Wiggers veelvuldig gebruik van kon maken. Waar hij de verdedigers vaak al te snel af was, lag keeper Van Dijken een aantal keer erg sterk in de weg. Het was dan ook aan hem te danken dat er niet eerder dan vlak voor rust de eerste goal viel. Een terugspeelbal ging onder de voet van stopper Mulder door, waarna Wiggers vrij baan had. Met nog een knappe actie en een koele afronding zorgde hij voor de eerste goal van de middag: 0-1. Gieterveen kon eigenlijk de gehele eerste helft niet gevaarlijk worden. Een schot van back Nijhuis belandde in de handen van de keeper en een voorzet van Bakker kwam niet bij één van de voorwaartsen aan.