Gieterveen houdt aansluiting op middenmoot na overwinning op Tynaarlo

395

GIETERVEEN – Zondag 17 november stond een thuiswedstrijd op het programma tegen de nummer 9 van de ranglijst, S.V. Tynaarlo. Een winstpartij is noodzakelijk om enigszins aansluiting te houden met de middenmoot. Ondanks de afwezigheid van trainer Frederik wisten de jongens dus wat hen te doen stond.

Door: Stefan van der Veen

Dat de jongens het goede gevoel van de afgelopen weken aan het doorzetten waren was te zien aan het begin van de wedstrijd. Gieterveen zette veel druk bij balbezit van Tynaarlo en was wanneer zelf in balbezit oppermachtig. Dit resulteerde al in de 2e minuut in een doelpunt. Maarten Mulder wist met een lange bal spits Wilte Nijhuis te bereiken. Nijhuis bracht met een scherpe pass Jerremy in stelling. Met een simpele actie om de keeper wist hij de score te openen. 1-0!
Waar Gieterveen over het algemeen moeite heeft om een snelle voorsprong te verdedigen, gingen ze nu keurig op dezelfde voet verder. Er werd van achteruit goed gevoetbald en dit resulteerde al snel in een tweede goal. Jerremy profiteerde weer eens van zijn snelheid aan de rechterkant. Met een scherpe voorzet zette hij de inkomende Stefan voor een onmisbare kans. 2-0!
Vanuit de aftrap was het eveneens raak. Na een mooie combinatie over de linkerkant zette Niek Drent Jerremy vrij voor de keeper. Na een mooie laatste combinatie met de keeper van de tegenstander kon Weerts de bal in het lege doel koppen. 3-0!
De thuisploeg ging ook hierna rustig door met kansen creëren, waar Tynaarlo de hele eerste helft geen vuist kon maken.
Zo kwam Wilte nog in een één op één situatie met de keeper na een goede pass van Niek en schoot Stefan voor een leeg doel over.
Er was één speler die het net nog wel wist te vinden. Linksback Jeroen Thijs wist na een afgeslagen hoekschop de verre hoek te vinden met een droge knal. Dit bracht de ruststand op 4-0!

Nadat leider Roossien zijn tactische plan voor de 2e helft (met maar liefst 4 looplijnen op het opstellingsformulier) had laten zien konden de jongens weer het veld op voor de 2e helft.

De 2e helft was minder spannend dan de 1e. De concentratie was bij de meeste spelers wat weggezakt en het vele druk zetten van de eerste helft eiste conditioneel zijn tol. Gieterveen speelde controlerend en de bal werd meer op de eigen helft gehouden. De 4 verdedigers deden dit echter zeer goed en hebben vrijwel geen kans weggegeven.
Toch kregen ze een doelpunt tegen. Vanuit de aftrap, Jerremy had uit een penalty zijn 3e van de middag gemaakt na een overtreding op Wilte, werd er een lange bal naar de linksvoor getrapt. Met een goede voorzet wisten ze de opkomende spits te bereiken, die met een knappe kopbal over André heen wist te scoren. 5-1!
Na dit doelpunt was er weinig meer te beleven op sportpark de Hoogkaamp. De keeper van Tynaarlo kon nog knap redding brengen op een strak schot van Bert Kupers en een doelpunt van Gert Smeenge werd (wel of niet terecht?) afgekeurd.
De laatste kans van de wedstrijd was nog wel voor Tynaarlo, maar de voorhoede speler van de uitploeg kon niet om de goed uitkomende keeper heen.

Dit hield de uitslag op 5-1. Een knappe overwinning op een matige ploeg. Het enige verwijt is dat de score hoger uit had kunnen vallen.
Gelukkig was dit voor keeper André geen reden om zijn kookkunsten niet te showen. Na de wedstrijd kon de hele kantine genieten van een heerlijke poffertjesschotel gemaakt door de keeper! Het publiek, dat weer eens met grote aantallen aanwezig was, heeft er van genoten!

V.V. Gieterveen – S.V. Tynaarlo 5-1 (4-0)

‘2    1-0 Jerremy Weerts (Wilte Nijhuis)
’12  2-0 Stefan van der Veen (Jerremy Weerts)
’13 3-0 Jerremy Weerts (Niek Drent)
’28 4-0 Jeroen Thijs
’58 5-0 Jerremy Weerts (penalty)
’59 5-1

V.V. Gieterveen;
Andre van Dijken; Ben Bitter, Maarten Mulder, Rideon de Vries, Jeroen Thijs (’60 Gert Smeenge); Stefan van der Veen, Niek Drent, Bert Kupers; Jorg Post (’46 Laurens Trip), Wilte Nijhuis, Jerremy Weerts (’85 Hans Mulder).

Zondag 1 december staat de laatste wedstrijd van de eerste periode op het programma. In Grolloo moet de aansluiting met het linkerrijte behouden worden. Komt allen weer kijken!!