Gieterveen houdt de nul tegen Kwiek

341

GIETERVEEN – Het vlaggenschip van V.V. Gieterveen heeft zondag 7 april goede zaken gedaan voor een plek in de top 5, door directe concurent Kwiek met 4-0 te verslaan.

Eindelijk was het zo ver! Er was een hele blik zon losgetrokken over sportpark “de Hoogkaamp” en de temperatuur steeg naar maarliefst 8 graden Celsius. Prachtig mooi voetbalweer natuurlijk en geen enkele reden om er geen mooie wedstrijd van te maken. Zeker niet als je weet dat het gehele team mooi op tijd, voor 6 uur ’s ochtends, op bed lag.

Gieterveen kwam na 20 seconden spelen al op voorsprong door een knappe actie van Sem Winter, alleen op de goal af. De afwachtende houding van de verdedigers van Kwiek bleek een voor opgezet plan te zijn, de pupil van de week mocht scoren.

Toch gaf de solo van Sem veel inspiratie aan het team zo bleek. Direct vanaf de aftrap zocht Gieterveen veel de aanval op. Als grote verassing werd ook deze week met 2 spitsen gespeeld, zodat er vanuit het middenveld doorgeschoven kon worden naar de spits positie toe.

De eerste goal viel al na slechts 11 minuten spelen. Goed verdedigend werk op het middenveld van Stefan van der Veen en Niek Drent zorgde er voor dat Jordi Bakker de bal kreeg. Hij twijfelde geen moment en zette met een steekpass Jerremy Weerts vrij voor de keeper, die zo de 1-0 wist te maken.

Nog geen 10 minuten later was het weer raak, toen de tandem Jordi – Jerremy weer succesvol was. Bij een hoekschop gaf Bakker de bal kort aan Weerts, die besloot om van de rand van de 16 uit te halen en zo binnen te schieten. 2-0.

Dat Bakker op tijd op bed lag, was de hele middag te merken. Hij was werkelijk een plaag voor de tegenstander. Zo kwam hij vlak voor rust vrij voor de keeper na een pass van Niek Drent. Bakker schoof beheerst binnen en zette de 3 – 0 ruststand op het – nog immer niet aanwezige – scorebord.

Met deze ruime voorsprong smaakt de thee zelfs zonder suiker zoet.

Trainer Sihasale, met koorts aan de zijlijn, besloot het na de rust voor gezien te houden. Door de afwezigheid van verzorger Jasper Koopman, stond leider Mark Roossien er alleen voor.

Na rust bracht hij Gert Smeenge in het veld om Hans Mulder af te lossen op de plek rechts achterin. Samen met de twee eerst genoemden, hield de verdediging, bestaand uit Jeroen Groenhof, Jeroen “Buurmannetje” Thijs, Kevin Meering en Maarten Mulder de goal goed dicht. Kwiek mocht slechts één keer gevaarlijk worden en wist niet te scoren.

Gieterveen wist na rust nog wel één keer te scoren. Bakker nam een corner, deze werd terug in de voeten van Bakker gekopt. Hij keek op, zag een aantal aanvallers van Gieterveen voor het doel staan, maar zag ook de doelman van Kwiek te ver voor zijn doel staan. Hij lepelde de bal over de keeper, zo de kruising in. Of was het toch een voorzet?

Gieterveen 1  – Kwiek 1

Eindstand: 4-0 (3-0)

Gieterveen:
J, Groenhof; H. Mulder(’47 G. Smeenge),  K. Meering (aanvoerder), M. Mulder, J. Thijs;J. Bakker,  N. Drent(’65 R. de Vries), T. Ramaker (’60 S. Doeve); J. Post, S. van der Veen, J. Weerts.

’11          1-0          J. Weerts (J. Bakker)
’17          2-0          J. Weerts (J. Bakker)
’44          3-0          J. Bakker (N. Drent)
’70          4-0          J. Bakker

Volgende week staat de uitwedstrijd bij V.V. Buinerveen op het programma. De ploeg van drie trainers, staat op een 9e plek en heeft de afgelopen 2 wedstrijden gewonnen. De thuis wedstrijd werd met 6-1 gewonnen door de Gieterveners. Er is dus goede hoop op 3 punten dit weekend.