Gieterveen maakt term ´plaaggeest´ tegen koploper waar

414

GIETERVEEN – Ondanks de harde, gure en koude wind heeft Gieterveen 1 afgelopen zondag absoluut aan klantenbinding gedaan. Op eigen grond kwam de ongeslagen koploper TLC uit Tolbert en/of Leek langs. De toeschouwers kregen een prachtige, doelpuntrijke, wedstrijd voorgeschoteld waarbij Gieterveen ten einde aan het kortste eind trok.

Hoofdtrainer Gert Slomp van TLC had in de media door laten schemeren bang te zijn voor puntverlies in Gieterveen. Hij nam het woord ‘plaaggeest’ in de mond vanwege de reputatie van Gieterveen die vaak één of meerdere puntjes weet af te snoepen van hogergeplaatste ploegen.

Toch was het begin van de wedstrijd geheel voor TLC. Al in de 7e minuut mochten de gasten een hoekschop nemen. Doelman van Dijken tastte geheel mis, waarna de aanvaller van TLC gemakkelijk de score kon openen.

Na een klein kwartier spelen wist TLC nogmaals te scoren. Middenvelder van der Veen werd op zo’n 25 meter van eigen goal van de bal af gezet. Een paar tellen later lag de bal wederom achter doelman van Dijken.
Als na 22 minuten spelen één van de twee TLC spitsen de bal vanuit de korte hoek opeens in de kruising jaagt lijkt het een verloren middag te worden voor Gieterveen.

Een achterstand van 0-3 is gezien het veldspel ook helemaal niet terecht. Gieterveen krijgt best zijn kansen, maar deze worden niet benut.

In de 36ste minuut komt daar verandering in. Vanuit een afgeslagen corner komt het speelleder via van der Veen, Thijs en Post op het hoofd van voorhoede speler Wilte Nijhuis. Hij kopt raak en weet de achterstand te verkleinen tot 2 doelpunten.

Op slag van rust wordt Nijhuis nogmaals de diepte ingestuurd door middenvelder Drent. Met veel doorzettingsvermogen weet Nijhuis zijn tegenstanders af te schudden. Met een droge schuiver verschalkt hij de TLC doelman opnieuw en weet zo zijn vierde doelpunt van het seizoen te maken.

Slechts 5 minuten nadat scheidsrechter Koerntjes-Smid voor de rust had gefloten stonden de Gieterveners al weer op het veld. Het was niet Sihasale die de jongens na een peptalk naar buiten stuurde om lekker te verkleumen. Nee, één van de jongemannen had grote problemen om de interne gasontwikkeling ook intern te houden. Een vreselijke geur maakte vluchten noodzakelijk.

Gieterveen kwam desondanks goed uit de kleedkamer. Over het hele veld werden veel duels gewonnen. Daar waar het niet lukte stond verdediger Maarten Mulder klaar om de bal resoluut weg te werken.

Het duurde tot de 58ste minuut voordat er weer gescoord zal gaan worden. Jerremy Weerts snelde voorbij alle spelers van TLC en wist Jorg Post een niet te missen kans te geven. Gieterveen had de 0-3 achterstand weggewerkt en kon nu op zoek naar de voorsprong.

Gieterveen kwam dan ook bijna op voorsprong toen de doelman van TLC de bal verprutste. Helaas kon Nijhuis zijn voet er niet goed achter krijgen.

Aan de andere kant van het veld was het wel raak. Uit een corner en een kluts kwam de bal gelukkig voor de voeten van een TLC-er. Dwars door de drukte schoot hij beheerst binnen in de lange hoek.

Licht teleurgesteld, maar nog immer gemotiveerd besluit Gieterveen nogmaals de aanval op te zoeken. Gezien het spelbeeld zal een gelijkspel verdiend zijn en Gieterveen gaat dan ook op jacht naar de gelijkmaker.
Helaas valt het kwartje de andere kant op als laatste man Rideon de Vries zijn eigen doelman verslaat als hij een zwakke inzet van TLC zo van richting doet veranderen dat de bal over van Dijken heen suist.

Een achterstand van 2 doelpunten met nog 2 minuten op de klok lijkt haast ondoenlijk, maar nog immer gemotiveerd trok Gieterveen weer naar voren toe. De aanvalsdrift werd beloond toen Jorg Post een afgeslagen voorzet van Jerremy Weerts keihard binnen schiet. Maar de tijd is op en scheidsrechter Koerntjes-Smid blaast voor de laatste keer deze middag op zijn fluit.

De Gieterveners konden met opgeheven hoofd en onder luid applaus van het immer aanwezig publiek van het veld. Er was geknokt voor elke meter, maar meer zat er niet in vandaag. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest.

V.V. Gieterveen;
Andre van Dijken; Ben Bitter (’65 Gert Smeenge), Maarten Mulder, Rideon de Vries, Jeroen Thijs; Stefan van der Veen, Niek Drent, Bert Kupers; Jorg Post, Wilte Nijhuis, Jerremy Weerts.

Aankomende zondag speelt Gieterveen 1 tegen SVO HOC dat de laatste competitieronde met maarliefst 7-0 won van Tynaarlo.
De wedstrijd wordt gespeeld op het Harm Kuiper sportpark in Odoorn.