Gieterveen na rust ruim langs Buinen

305

Gieterveen maakte het zich afgelopen zondag in de beginfase erg moeilijk, maar nam in de tweede helft ruim afstand van haar opponent, al had de score nog hoger kunnen uitvallen. Vlak voor de wedstrijd vielen er nog twee spelers geblesseerd af bij Gieterveen, waardoor spits Drent en rechtsvoor Bakker als verdedigers werden geposteerd en maakten De Vries en Trip hun opwachting in de basis. Aan de kant van Buinen stonden Roelof Fransen (50) en Harm-Jan Beerman (38) noodgedwongen in de basisopstelling.

Vanaf het eerste fluitsignaal liet Buinen het initiatief aan de thuisploeg. Buinen probeerde het veld erg klein te houden en zette de kont tegen de eigen zestien aan. Gieterveen had hier moeite mee en kwam er de eerste tien minuten niet aan te pas. Toch kwamen de gastheren op voorsprong. Een uittrap van de keeper belandde in de voeten van Weerts. Deze liet zijn directe tegenstander Wolters zijn hielen zien en werkte beheerst af: 1-0.